Hem Inspiration 3 Viktiga Frågor Som Kan Förändra Allt

3 Viktiga Frågor Som Kan Förändra Allt

I frågorna finns svaren. Om man ställer rätt sorts frågor, så kan man nå svar som förändrar ens liv. Här nedanför kan du läsa om tre av de viktigaste frågorna man kan ställa sig själv. Frågor som gör all skillnad!

Vem är jag?

Om man inte vet vem man är, så är det lätt hänt att man bara driver omkring, och accepterar de etiketter och roller man blir tillgiven. Gör saker som förväntas, och faller offer inför andras vilja. Så det är en viktig fråga om man vill leva ett dynamiskt, autentiskt liv, där man är sig själv, och inte blott en produkt av ens omgivnings förväntningar.

Som den briljanta skådespelaren Matthew Mcconaughey nämner i ett tänkvärt tal inför studenten på en examen (tror jag) – att det är lika viktigt att veta vem man inte är, som att veta vem man är. För att veta vem man inte är, formar också ens karaktär. Så vad tål du inte att se i världen? Vad tolererar du inte? Vad får dig att bli arg? Detta är viktiga frågor.

När du hatar orättvisa, då vet du att du står för rättvisa. När du inte tål att folk snackar skit, då vet du att du att integritet och ärlighet är en viktig del av vem du är. Vad vill du representera? Vem är du? Vad står du för? Vilka värderingar ligger som grund till den du är? När folk tänker på dig, vad tänker de då på? Det är frågor som förändrar ens liv, frågor som vi sällan ställer till oss själva. Så vem är du, och vem är du inte? 

reklamannons

Vad vill jag ?

En intressant fråga, som Alan Watts ställde – vad skulle du göra om inte pengar vore ett objekt? Om pengar inte var en fråga, om du hade alla pengar i världen – vad skulle du då göra med din tid? Gör mer av de sakerna. Några av de sakerna, kan du göra idag. Många saker kräver bara ansträngning, inte pengar. Om du inte vet vad du vill, fråga dig själv vad du gillade som barn, chanserna är stora att samma saker stimulerar dig även idag.

Alla har något att ge, skapa och dela med sig av. Vad är det som finns inom dig som skulle kunna berika världen på ett meningsfull sätt? Är det din humor? Din empati? Din fantasi och unika sätt att måla på? Eller, din lyhördhet som kan vara en tillgång till så många? Vad är det som sporrar dig?

När vi inte uttrycker vår kreativitet, gör det vårt hjärta kallar oss till, och håller tillbaka på våra gåvor – då blir vi tjurskalliga och bittra. Hopplösa. Det är själsligt läkande att uttrycka sig och leva ut sina intressen.

Ha inte alltför bråttom med att få ett svar, ställer du dessa frågor då och då, så kommer svar komma i form av inspiration.

Vad har du att ge?

Vad handlar ditt liv om, bortom dig själv? När vi ger av oss själva, så är vår uppmärksamhet på andra. Då kan man inte vara lika stressad och oroad. Det är mest när vi är fixerade på våra egna problem, som vi upplever oro, ångest och stress. Vi alla hör i hopp på ett eller annat sätt, och behöver varandra.

Så hitta ett sätt där dina egenskaper, talanger och skickligheter kan vara en tillgång till andra människor. Det resulterar i att både ditt, och andras liv blir berikade. I den bästa av världar, hur skulle du vilja spendera din tid och energi? På vilket sätt kan du hjälpa andra människor, och jorden?

-reklamannons-

Alla saker vi vill, kan vi givetvis inte göra eller vara – men väldigt mycket är möjligt för oss. Och jag vet, lite stora frågor för vissa, men om man har svaren på dessa, så får man tillgång till en inre motivation som är svår att få på annat håll.


Hej vännen! Gillade du inlägget? Dela med dig vad du tyckte i en kommentar. Om du vill hålla dig upp uppdaterad och få tillgång till mer inspiration, vardagspepp och livsstilsknep, så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Ha det bäst!

Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,273FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Karma, Attraktionslagen, förändring, medvetenhet, närvaro, medveten närvaro, personlig utveckling, självutveckling, prestation, motivation, inspiration,

Det Man Sår Får Man Skörda – Att Skapa Bra Karma

0
Jag är sååå jäkla tacksam över att få göra det jag gör. Så fett! Att få göra något jag finner intressant, verkligen uppskattar -...