Hem Livsstil 3 Saker Vi Kan Lära Oss Av Barnen

3 Saker Vi Kan Lära Oss Av Barnen

Jag vill tro att majoriteten av barn i sin natur är ganska så optimistiska, innovativa och kreativa – naturligt glada till livet. Vi föds med en drift att utforska, lära, skapa och leka.

Det är först i vuxen ålder många av oss tappar kopplingen till alla dessa fantastiska kvalitéer, som ger upphov till en roligare och trevligare tillvaro. Här nere kan du läsa om tre saker vi kan lära oss av barnen.

1. Bejaka lyckan

Kidsen, deras huvudsakliga motiv är att ha kul, och när de har kul så är de lyckliga. Barn är ofta bättre på att vara lyckliga än vi vuxna är. Vilket är lite knasigt – all erfarenhet som vuxen borde bara berika tillvaron, inte försämra den.

Hur kan vi använda den här lärdomen i våra liv? Vi kan hoppa över den där nyhetsrapporten, och involvera oss i någon rolig aktivitet i stället. Rita, dansa, eller läsa något intressant. Hänga med en vän. Spela ett spel, ett instrument; pyssla om blommor eller gör något annat som aktiverar och stimulerar våra sinnen – engagera oss i livet, inte observera det genom tv-apparaten.

reklamannons

2.Envishet & Optimism (GRIT)

När jag kom ut från min bror idag, så såg jag tre ungar som åkte pulka på kullen en bit bort. Jag tyckte det var så kul, för det fanns knappt någon snö. De åkte praktiskt taget på gräset. Situationen var inte optimal, men de gjorde det bästa av möjligheten. De flesta unga är väldigt optimistiska i sina unga dagar. Som barn kan man erövra världen, bli vad och vem man vill. Inga utmaningar är för stora.

Är det inte kul så gör vi något fel. 

Men som vuxna så kan vi lätt tappa det perspektivet. Det är lätt att man skapar det som Martin Seligman har kallat ”lärd hjälplöshet”. Vilket betyder att man blir passiv inför nya situationer, man försöker inte. I regel så måste vi lära oss att vara pessimistiska och negativa. Innan någon övertalar oss om annat, så kan vi det mesta. ”Jag kan, jag kan”,  är ett mantra när man är ung. Eller, ”jag vill, jag vill”. Som vuxna så kan vi försöka hålla kvar i den där optimismen, tro på vår egen förmåga. Kultivera en ”jag-kan-attityd”. Vi kan mer än vi anar, oftast är det endast vårt tankesätt det enda som hindrar oss.

3. Bejaka lekfullheten (det inre barnet) 

”Väx inte upp, det är en fälla.” – okänd

Med andra ord, väx inte upp och bli inte en ”tråkig” vuxen. Väx upp men håll kvar i barnasinnet. Håll kvar i lekfullheten. Vad man än gör, om man involverar sig i det man står framför, likt ett nyfiket barn, så kan nästan vilken aktivitet som helst, bli en ganska kul aktivitet.

-reklamannons-

Vi alla har ett ”inre barn” inom oss. Som bara älskar att leka och uttrycka sig kreativt. När vi inte är så stela, och låter det ”inre barnet” komma ut och spela – släpper lös lite, så har vi allt annat än tråkigt. Det är då vi är som mest briljanta, mer av ”oss själva”. Den där lekfullheten kan vi ta med oss till jobbet, och då vi utför våra  dagliga ”plikter”.

Barn kan lära oss tusen andra saker – som att vara öppna, kärleksfulla och empatiska. Tillitsfulla och hoppfulla. Att ”lyckas” i livet, tror jag handlar mycket om att bara hålla kvar i kvaliteterna man har som ung – som nyfikenhet, ihärdighet, optimism, lekfullhet. Vad säger du? Även som vuxen, låt oss inte tappa bort det inre barnet.


Dela gärna med dig av en kommentar här nedanför, och passa inlägget vidare.

Du kan enkelt hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och mer inspiration genom att ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,280FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Självläka. andetag, stress, stressreducering, hälsa, medveten närvaro, medveten, närvaro, meditation, yoga, personlig utveckling, Ett Positivt Sinne, självkänsla.

Knep För Att Minska Stress och Börja Självläka

0
Alla vet att överdriven, förlängd stress inte är bra för oss. Stress kan göra oss feta, och leda till en rad sjukdomar - om...