Hem Inspiration Åh, Va Det Är Skönt Att Vara Naken (Var Dig Själv)

Åh, Va Det Är Skönt Att Vara Naken (Var Dig Själv)

Att vara naken är att vara modig

Den briljanta författaren och forskaren, Brené Brown har ett talesätt eller motto, som jag kanske omformulerar nu, men som går ungefär: visa upp dig, utan att puffa upp dig. Tycker det är grymt uttryckt. För det är viktigt att kunna ta sin plats, och visa upp sig i världen. Men det ligger nog en del i att försöka göra det utan att ”puffa upp sig”.

Att puffa upp sig är som att dra på sig ett kevlar, och sätta sig i en pansarvagn – självklart kan man demonstrera ”tuffhet” då. Men det är inte att vara modig. Modig är att vara sann mot sig själv.

Men riktigt mod är att stå starkt i den man är. Mod är att ge sig an saker utan kevlar. Visa upp sitt sanna Själv. För att använda en annan metafor från Brené – att släppa pansarskölden. Puh! Skönt. Vilken lättnad. Det är modigt. Det är något vi alla arbetar med på en daglig basis. För vi är ändå ”flockdjur”. Det är lättare att göra som andra göra, och vill – än att följa sitt eget hjärta.

Men det ligger en frihet i att ändå sträva efter att Vara Sig Själv. Sitt autentiska själv. Det är läskigt att vara naken, blotta sitt själv. Men det är värt det. Ett värdigt ideal.

Just ja, det här med nakenhet

Snuskigare än så blir det tyvärr inte i det här inlägget. Nakenbilderna postas på Snapchat: @positivavibbar. Pss, skoja! (Eller? Gjorde jag det? Du måste helt enkelt kika för att veta #klickbait.)

reklamannons

Självförtroende, självkänsla, personlig utveckling, självutveckling, vara sig själv, mänsklig utveckling, mänsklig tillväxt.
En naken katt. 🙂 Mjaau0.

Konsten Att Vara Sig Själv (Självkänsla & Inre Styrka!)

(Inlägget fortsätter nedanför.)

https://www.youtube.com/watch?v=phYNqktF_Z8

Prenumerera gärna på YouTube: Klicka här.

Att ta av sig masken och vara sig själv

I den gamla grekiska teatern så användes olika masker beroende på vilken roll man spelade – dessa kallade man ”persona”. (persona tragica; persona comica; etc.) Från det latinska namnet persona kommer termen personlighet. Det säger en del. Ibland bär vi masker, och ”spelar en roll” för att behaga människor i vår omgivning.

Visst måste man samspela med andra, och göra vad andra tycker och säger ibland – men något som jag tänker – är det att man lever själv med sin egen upplevelse av livet – så man borde inte ta alltför många val som inte är i linje med ens egna värderingar.

[tweet]Den snabbaste vägen till ett bittert liv, är att inte lyssna till ens hjärtas instruktioner.[/tweet]

Var Dig Själv – Lev Efter Ditt Hjärta

Jag brukar skriva – var som du är, som också är namnet på en fantastisk bok och en grym låt (på engelska). Men med det ska man inte förvirras med tankesättet – ”jag är den jag är”, eller tro att man behöver vara som man varit, och ha det som man haft det. Vi är ganska formbara, och om vi inte formar oss själva – och är oss själva, så kommer anda ”krafter” forma oss: yttre omständigheter och människor.

Läs mer: Var inte ett blåögd välgörare

Tror det  är något de flesta får jobbar med – att inte låta sig själv formas av yttre krafter. Vara den man är, och vill vara – i stället för den andra förväntar sig att man ska vara. Eller, att leva efter en gammal utdaterad berättelse. Att bara följa gamla spår, leva efter gamla idéer – utan att uppdatera.

-reklamannons-

Set är okej att gå sin egen väg, och göra sin egen grej – så länge det inte skadar någon annan. Vi är unika individer. Med en egen resa att vandra. Förmodligen så retar det någon när du inte bär den mask som förväntas, men det är okej.

Stör man inte någon så gör man förmodligen något fel. Det finns de som klickar tummen ner till små söta skrattande bebisar på YouTube. Finns säkert de som tycker Dalai Lama är antikrist. Så man kan inte behaga alla – det viktiga är att man behagar sig själv, sitt eget hjärta. Till freds med sig själv.  Lever efter ens egna värderingar och önskningar – följer ens egen kompass. Var dig själv. 🙂


Gillade du inlägget? Lämna gärna en kommentar, och dela det vidare till en vän. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips för att förenkla livet, och maxad vardagsinspiration, då kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Önskar dig all kärlek, lycka och frihet.

Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Släpp, Självkänsla, självförtroende, framgång, självutveckling, personlig utveckling, välbefinnande, välmående, positiva vibbar, ett positivt sinne, lycka, glädje.

Släpp Taget Om Det Gamla – Ömsa Skinn

0
Man kan lära en gammal hund att sitta Förr i tiden så kunde man argumentera om det är möjligt för en människa att förändras, i...