Hem Livsstil Konsten Att Ta Sig Framåt - Allt Är Feedback

Konsten Att Ta Sig Framåt – Allt Är Feedback

Allt här i livet som sker, är ett ständigt flöde av feedback – som man kan hämta lärdom ifrån. Det är inte bara livets alla ljuvliga stunder man kan lära sig av, utan även i misslyckanden och motgångar finns det guldkorn att plocka. Om man ska vinna i livet, förbättra sin situation, oavsett vart man än är – så måste man lära sig av den feedbacken som livet ger en, både positiv som negativ.

annons

annons

Bowling – allt i livet är feedback

Jag arbetar för tillfället som elevassistent, och idag spelade jag och några andra bowling med en elev. Det var superkul, även om man inte är ett proffs. Fick någon strike, och en och annan spärr. Vann inte, men vad gör det.

annons

Eleven blev besvärad efter ett tag, eftersom han inte spelade som förväntat (av honom själv) – så han blev både ledsen och arg. Då försökte jag förklara för honom, att det vore bättre om han reflekterade och förfinade sitt sätt att spela, än att bli arg och kasta hårdare. För det hjälper ju inte! Det är att ignorera feedbacken som livet ger en – i det här fallet är feedbacken att klotet inte går i den riktning man önskar.

annons

När man kastar fel, kan man inte ta på sig felet, klanka ner på sig själv och låta det påverka ens eget värde som person, som så många gör. Utan, man lyssnar till feedbacken, ändrar om tills man ser ett mer positivt resultat – sedan återupprepar man det beteendet till det önskade resultatet är fastgjutet. Den modellen kan man använda i livets alla situationer. Bara tänka feedback, feedback, feedback. Man är inte fel som person, för att man råkar göra fel. Man måste bara korrigera det som går fel, ändra om och se till så att det blir rätt.

Ahaa!

Livet ger oss ständigt feedback, information som kan leda oss framåt. Det kan vara skitsvårt att klura ut vad som är vad, hur man ska tolka informationen, och vad man ska göra med den. Ibland upplever vi lång i efterhand ett sånt där heureka-ögonblick, där vi slår oss på pannan och säger – ”aahaa, det hände då – och nu har jag lärt mig det här. Och eftersom det skedde då, så har jag tagit mig ända hit nu!”

Livet är vår skola, och vi är studenter.

Hjärtats Feedback

Jag är mycket för att använda hjärtat som metafor i texter. Undermedvetet så tror jag vi alla vet vad man pratar om då, även om man inte sätter ord på det. Vårt inre guidningssystem – våra emotioner, önskningar, intressen och allt sådant – det är grymt värdefull feedback, värd att lyssna till. Gör man något som får en att må dåligt, så kanske man skulle sluta med det? Är man djupt intresserad av något, så borde man utforska det. (Duh!)

Vad jag vill få sagt är, att vi inte behöver vara så hårda mot oss själva. När vi faller, så kan vi lika gärna se till att göra det framåt. Lära oss av misslyckanden, likaså ta till oss av både positiv och negativ feedback. På så sätt kan vi ständigt smälla upp nya dörrar i livet, klättra upp och ta oss till nya breddgrader och nå nya destinationer.

Relaterade inlägg:


Hoppas du diggade inlägget, dela det gärna vidare till en vän. Vill du få tillgång till fler tips och mer inspiration så kan du ansluta dig till nyhetsbrevet. Lämna en kommentar här nedanför vetja.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Var snäll och skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

Jag Är Social

56,387FansGilla
18,233FöljareFölj
271PrenumeranterPrenumerera
Hel, helhet, självkänsla, självförtroende, ego, yoga, meditation, livet, depression, må bra, ett positivt sinne, positiva vibbar, framgång, personlig utveckling, självutveckling.

Varför Du Alltid Är Hel – Tysta Egot

Varför du alltid är hel Ibland säger vi att vi känner oss "trasiga", eller "tomma" och så vidare. Här kan du läsa om varför det...