Hem Livsstil Arbeta Smartare - Få Mer Gjort

Arbeta Smartare – Få Mer Gjort

Det är en konst att få saker gjort. Många gånger så kommer många andra saker i mellan. Vi blir distraherade. Det finns tusentals saker som kan fånga vår uppmärksamhet. Därför passar jag på att skriva det här inlägget sittandes i en skön soffa på biblioteket, efter ett ärende på stan och en tur på gymmet. Inget kan störa mig.

Förenkla – Eliminera Hindren

Nu när jag sitter på biblioteket, så har jag jämnat vägen – demolerat alla saker och ting som i vanliga fall skulle kunna fånga min uppmärksamhet, som internets all förförande och fängslande information i form av statusar, artiklar och videoklipp. Hemma finns det massvis med sysslor man kan fastna i. På bibblan är det bara jag, min laptop och en och annan främling, och en jäkla massa böcker så klart, vilket kan vara inspirerande. Här störs man inte – inget plingande från telefonen, inget internet – en fenomenal arbetsmiljö.

reklamannons

Ibland kan man behöva göra så, placera sig själv i en position där man blir tvungen att agera. Produktivitet handlar mest om det, att förenkla så mycket som möjligt. Det är inte en fråga om att göra mer och mer – utan mindre, men mer. Färre distraktioner, mer meningsfullt effektivt arbete. Mindre viktiga aktiviteter, med låg prioritering – kan lätt ta över ens dag. Så man är väldigt upptagen, men man får få meningsfulla saker gjorda.

Arbeta Inte Hårt – Arbeta Smart

Överväg det när du vill utföra kreativt och produktivt arbete: förenkla, eliminera distraktionerna, och placera dig själv i en position där du bara måste agera. Karva ut tid, där du kan ge utlopp åt din kreativitet – där du ostört kan göra vad som måste göras. Vi har den här idén att vi arbetar som bäst under press, och att vi ska tvinga fram arbetet; visserligen så måste man göra så ibland – men i de flesta fall så fungerar vi som bäst, och är i vårt optimala tillstånd – då vi är lugna och sansade.

-reklamannons-


Gillade du inlägget så går du gärna dela med dig. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande och upplyftande information så kan du skriva in dig på nyhetsbrevet. Följ Ett Positivt SinneInstagram och Facebook.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,724FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Stress, stresshantering, stressrespons, utmaningsrespons, lugnt, relax, tankesätt, hälsa, välbefinnande, välmående.

Att Stilla Sinnet – Mindre Stress och Oro

0
Den större delen av vår oro, härstammar från att sinnesverksamheten inte upplevs som man vill. Vad jag menar med det, är att det sällan finns...