Hem Livsstil Att Finna Lycka I Nuet (Och Jaga Sina Drömmar)

Att Finna Lycka I Nuet (Och Jaga Sina Drömmar)

Jag tror på att ha drömmar, att passionerat brinna för saker och ting – och sätta upp mål för sig själv. Men så länge man gör det med vetskapen att ändamålet i sig inte kommer bringa en någon markant ökning av tillfredsställelse. För när man har nått objektet man arbetat mot, så kommer man snabbt söka något nytt att drivas mot – och det börjar om. Så det är inte saken i fråga som gör en lyckligare, utan arbetet, skapandet – kreativiteten, och personen man blir medan man drivs mot målet.

Det skrivs och pratas mycket om närvaro, mindfulness och dylikt. Jag tror att det kommer ganska naturligt att det skapats en sådan våg av intresse kring dessa ämnen. Man har till och med börjat med mindfulness ritböcker. Det har öppnats en kolossal marknad, förmodligen för att vi känner oss desorienterade i den moderna världen.

Kraven i arbetslivet är stora, och valen är många – många av oss bli inkörda i oönskade situationer. Som får vår själ att domna. Vi tappar grepp om vad som är viktigt. Vi projekterar in i framtiden och fantiserar om nästa godbit. Informationsfloden är stor, så tankarna far omkring som en tornado i skallen. Och alla dessa praktiker för tillbaka tankarna till nuet – där allt sker.

reklamannons

Att smida planer för framtiden är endast användbart för de som är kapabla att leva helt i nuet. – Alan Watts

Yoga är något som blivit populärt också. Yoga har sin rot i ordet yog, som betyder förening. Och det är väl det vi söker, att känna oss delaktiga i livet och förenade, i kontakt med oss Själva och omgivningen vi lever i.

Att Göra Det Enda Vettiga – Följa Sin Egen Kompass

Det enda vettiga är att fråga sig själv vad som får ens båt att flyta just nu, i detta ögonblick, och göra mer utav det. Jag älskar att skriva (till er) – vilket betyder att jag måste skriva nu. Så ofta som jag får tillfälle till det. Man borde också arbeta för att använda sina karaktärsstyrkor i vardagen; en av mina är min emotionella intelligens (EQ), och sociala intelligens, som jag på ett eller annat sätt använder varje dag. Vilka är dina? Utnyttja dem i vardagen, gå all in på styrkorna.

Att Vara Närvarande – Delta I Showen

I varje situation så bör vi hitta sätt att leka ut våra intressen och göra sådant som är oss kärt, leva ut våra passioner och ja, jaga våra drömmar – men med vetskapen att det är dagen, det här tillfället som är av vikt. Nästa ögonblick blir ständigt förskjutet in i framtiden. Så vi bör vara tacksamma, intresserade och nyfikna av det som sker nu medan vi drivs framåt.

”Livet passerar fort, stannar vi inte upp så kan vi gå miste om det.”

Missförstå mig inte, du borde ha ett gäng önskvärda mål. Något vackert att blicka mot. Men vad vi borde sträva efter är att drivas mot målen samtidigt som vi är grundade i nuet, så att vi faktiskt uppskattar och upplever allt det som sker. Så vi inte går miste om föreställningen som vi kallar livet. Kan låta motsägelsefullt – ”ska man leva i nuet och viga sitt liv till det simpla och enkla, eller ska man bege sig ut och jaga sina drömmar med all sin makt?” Varför inte böra både och? Livet är inte enspårigt. Men se till så att målen är rotade i något du faktiskt värderar.

-reklamannons-

Grymt intressant och lärorik litteratur kring ämnet: 


Hoppas du fann inlägget intressant. Du får hemskt gärna dela det vidare. Vore skoj att läsa en kommentar från dig här nedanför. Du kan hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande information genom att skriva in dig på nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,284FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Inre Frid, Stresshantering, sinnesro, sinnesfrid, meditation, medveten närvaro, positiva vibbar, ett positivt sinne, mindre stress, lycka, glädje, depression, självkänsla, självförtroende, sinnesfrid.

Färre ”Måsten”, Ökad Sinnesfrid – Sluta Stressa Över Dumma Saker

0
Vårt första alternativ när vi är stressade, är ofta att göra något. Det finns många saker man kan göra. Själv brukar jag bland annat...