Hem Livsstil Att Följa Sitt Hjärta - Leva Kreativt

Att Följa Sitt Hjärta – Leva Kreativt

Om du följt arbetet på Ett Positivt Sinne under en längre tid, så har du säkert märkt det att jag pushar väldigt mycket på det här med att följa sitt eget hjärta och leva ut sina passioner – vara lite som ett barn som leker sig igenom livet. Inte på ett barnsligt sätt, men på ett roligt sätt.

Vi är alltför snabba på att bara ställa oss i ett led, och monotont göra saker för att det är konventionellt, ekonomiskt tryggt, säkert och normalt. För vi alla vill vara normala – ansedda normala människor.

Men normalt är inte roligt; på sidan av så vill man göra en massa saker som gör en mer levande. Följa sina passioner – vart det än må ta en. Min mor diggar att sticka, min bror är en konstnär och tatuerare – vissa gillar att fiska, andra att baka – oavsett så borde man göra mer utav det som inspirerar en. Alla har sina små grejer som får en att ticka.

Du är vad du tror att du är

Så om du tror att du är en gås, så är du inte en gås – dah! Men, vår uppfattning om oss själva kommer ha en avgörande roll i hur vi beter oss i livet. Problemet hos många, inklusive mig själv – är att man har en viss bild av sig själv, en viss idé om vem man är, vad man klarar av och så vidare. En självbild och ett trossystem. Idéerna om vad man är kapabel till borde man ständigt utmana – alltid pusha lite på gränserna.

reklamannons

[tweet]”Himlen är inte gränsen, ditt trossystem är.” – Okänd [/tweet]

Alla människor är kreativa

Alla människor som är förmögna att tänka föds med en kreativ ådra – den pulserar starkare hos somliga, men den finns inom alla, och vi mår som bäst då skapar och är kreativa, då vi leker och låter det pulsera kraftigt i den där ådran. Men många människor ser inte sig själva som kreativa, det är endast konstnärer och andra bohemer som arbetar kreativt tänker dem – återigen, det är det där trossystemet ingen. Felaktiga idéer.

Vakna till liv

Ett kreativt geni, eller en  framgångsrik entreprenör som kläcker briljanta idéer hela dagarna, är inte nödvändigtvis smartare, eller bär på en mer sofistikerad hjärna innanför kraniet, än någon annan – det är bara det att de förväntar av sig själva att producera dessa saker, det finns inget som blockerar dem från det. För dem kommer det som en självklarhet. Så, se till att se dig själv som en person som är förmögen att göra det du vill göra – se dig själv göra det. 

Videoinlägg: Konsten att undvika bitterhet

Huvudsaken är att man försöker

Tur spelar en viss roll i livet, men framförallt så är det våra handlingar som avgör vart, och hur långt man tar sig. Vi människor, och speciellt barn, borde prisas för ansträngningar och inte hur väl lyckade ansträngningarna är, på så sätt kultiveras ett dynamiskt tankesätt – där man ser att ens egna ansträngningar skapar resultat – man skulpterar sitt eget öde, och är inte blott ett offer av den genetiska kod man föddes med.

Alla människor föds inte som genier, men med ansträngning kan alla lära sig nya saker. Och om man koncentrerar sitt fokus och gör några få saker – så kan man bli väldigt duktig i just de ämnena. Kanske till och med exceptionellt bra. Det är inte bara en fråga om talang, utan man påverka sina resultat  i livet utefter hur mycket man anstränger sig, och efter hur mycket man lär sig av feedback. Vårt tankesätt angående lärande och kreativitet är essentiellt.

-reklamannons-

Vill du hjälpa ditt barn och/eller dig själv, att bygga upp ett dynamiskt mindset, så kan jag rekommendera Carol Dwecks bok: Mindset – Du Blir Vad Du Tänker (Affiliate). Likaså Angela Lee Duckworths bok Grit: The Power of Passion & Perseverance (affiliate), som bygger på teorin att passion, ihärdighet och motivation är minst lika viktigt som intelligens när det kommer till en persons framgång.

Låt inte tid eller ålder vara en ursäkt för att inte leka (leva)

Ålder är blått en siffra, det är aldrig för sent eller för tidigt för att börja. Det finns alltid tid för lek och kreativt uttryck, oavsett ålder. Vi kan bli inlåsta i situationer, där vi måste göra mindre önskvärda saker, som att gå till ett lamt jobb – men låt varje fri lucka vara ett tillfälle där du följer ditt hjärtas önskan; oavsett vad det än är, om man tjänar pengar på det eller ej, så borde man göra det som gör en glad – då har man vunnit!


Om du gillade det här inlägget, dela då det jättegärna vidare. Vore skoj att läsa din kommentar här nedanför eller på Facebook. Du kan enkelt hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och mer inspiration genom att ansluta dig till nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,721FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Ett Positivt Sinne, hälsa, inspiration, livsstil, välmående, psykisk hälsa, psykisk ohälsa, framsteg.

Det Man Sår Får Man Skörda (Orsak & Verkan)

2
Du har förmodligen hört ordspråket ”det du sår, får du skörda”, frasen har fått en ganska flummig mening och blivit associerat med ”lagen av attraktion”...