Hem Böcker Att Gå På Dejt - Med Sig Själv

Att Gå På Dejt – Med Sig Själv

Jag fick det här fenomenala tipset en gång, om att gå på en ”personlig dejt” med sig själv (dah!). Idén kom från en bok.  En idé jag kunde relatera till, för jag har både smått extrema introvertiska och extrovertiska drag. Oftast så har jag inga problem med att vara för mig själv, ibland är det det bästa! Ibland inte. Sitta i sitt eget sällskap, arbete, läsa, se på movie – det kan vara riktigt schysst! Många blir tokiga av att vara själva. Om inget händer så måste något ätas,lyssnas på, läsas, se på eller någon person kontaktas. Allt för att inte vara i sin ensamhet.

En stark relation med sig själv

Så varför skulle man gå på en ”dejt” med sig själv för, när man kanske kan haffa en sexig hunk till karl, eller riktig katt till brud att dejta? Därför, vi glömmer ofta en, eller den, viktigaste relationen – den vi har med oss själva. Sen utesluter inte det ena det andra så klart! Om man har en god relation med sig själv, möjliggör det för bättre bemötande och koppling med andra. Sen, går man liksom omkring och hänger med sig själv hela livet, så det är ganska så sunt att ha en så god relation med sig själv som möjligt – se till att trivas i sitt eget sällskap.

Vad är en personlig dejt?

Precis vad du vill att det ska vara. Vi alla är olika. Med olika intressen och önskemål. Tanken är att undvara lite tid för sig själv, där den enda agendan är att göra sådant som får en själv att må bra. Men gärna komma ifrån de vardagliga rutinerna – som kan fungera som distraktioner. Vill du strosa omkring på ett konstmuseum? Gör det. Vill du gå på bio? Go for it. Vill du måla, läsa eller dansa? Just do it! Något jag diggar är att dra iväg till stranden, och sätta mig och läsa någon schysst bok. När vi bryter rutin, och miljö, så upplever vi också ny sinnesstimuli och öppnar upp för nya kreativa idéer.

reklamannons

Man lär sig oerhört mycket av andra människor, speciellt i ens relationer – men om man aldrig stannar upp och är för sig själv, så är det svårt att få en känsla av vad man själv faktiskt vill. För vi är ständigt under inflytandet av andras åsikter, så att komma iväg och göra saker för oss själva då och då, lär oss mer om våra egna intressen, önskningar och drömmar.

Ibland tar vi ett jobb, går en utbildning eller gör en massa andra saker – endast för att det förväntas av oss. Man vill absolut känna sig inspirerade och digga det man gör, och gör det av egen vilja. Allt annat är lite tokigt. Andras tycken och åsikter är bra att ta till sig av, men de borde inte ha ett stort grepp om ens egna levnadssätt.

En intressant sponsrad bok om kreativitet och självutforskning:  The Artist’s Way

Dejt, Relationer, kärlek, Prestation, må bra, hälsa, självkänsla, må bra, välmående, välbefinnande, depression, positiva vibbar, framgång, lycka, glädje, motivation, inspiration.

-reklamannons-

 

Gör mer av det som gör dig lycklig

Mantrat går som vanligt på Ett Positivt Sinne: Gör mer av det som gör dig lycklig. Annat är att skapa sin egen olycka, vilket är lite onödigt. Att undvara lite tid åt sig själv, är inte alltid självklart – men det är viktigt för att i det långa loppet kunna ge av sig själv till andra. Tanken är att det ska vara en ”personlig dejt”, så helst ska man göra det lite diskret, utan distraktioner som Facebook. Så man kan vara för sig själv, på riktigt.  Men du får gärna snappa mig på @Positivavibbar, eller en story @ettpositivtsinne på Instagram.  Lycka till, ha en förträffligt bra dejt nu. 🙂


Gillade du inlägget? Dela det gärna vidare. Vore skoj att chatta lite, så lämna en kommentar här nedanför vetja. Om du vill hålla dig uppdaterad och får tillgång till fler inlägg, så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Motivation, inspiration, mening, syfte, passion, mindset, framgång, personlig framgång, utveckling, personlig utveckling, lycka, glädje, mindset.

Jaga Inte Fredagen – Äg Varje dag [Mening]

0
Många människor lever för Fredagen. När helgen är kommen som jublar man - då lever man. Livets höjdpunkt. Sen efter två dagars firande så...