Hem Livsstil Att Hitta Ett Värdigt Syfte

Att Hitta Ett Värdigt Syfte

Klockan är runt fyra, och vi står på baksidan av konditoriet i Köpingsvik. Där stod vi vissa tidiga morgnar för att äta de godaste och färskaste wienerbröden någonsin. Direkt från ugnen. Jag vet inte om konditoriet bakade de godaste bakelserna – men just den upplevelsen, att vara där tidigt på morgonen och äta färska wienerbröd var något speciellt. Det mättade inte bara magen, det lämnade en också med ett leende på läpparna.

Vad är Meningsfullt?

Det finns inga direkta kriterier för vad som är ett värdigt syfte, eller vad som är meningsfullt. Den där bagaren levde ett meningsfullt liv. Man måste inte utföra något storartat utöver det normala för att leva ut sitt syfte – huvudsaken är att det man gör, gör en själv och andra lyckliga. Man gör något som lämnar ett positivt avtryck i andra människors liv.

Vem Som Helst Kan Göra Det

Min önskan är att nå ut till så många som möjligt, inspirera, motivera och glädje människor – att vara min bästa version av mig själv,  och inspirera andra att vara detsamma. Men grejen är den – att man måste inte nå ut till tusentals för att göra något värdigt. Jag skriver om en massa djupa saker; välmående, mening, kärlek – you name it.

reklamannons

Men, gubben som säljer korv på stan, han kan sänka folk lika mycket glädje som mina inlägg gör. Det är sant. (Nu nedvärderar jag inte mitt kompetens, för mina inlägg är awesome!)

Mitt mål är att öka det kollektiva välbefinnandet – hjälpa människor vara sina bästa versioner. Men likaså gör stand-up komikern, Blondinbella, Ernst, hemmafrun, bagaren och tidningsbudet. Alla är vi kapabla att inspirera och berika varandras liv på ett eller annat sätt – det gäller bara att hitta sin egen arena där man kan göra det som bäst.

Hitta Ditt Specifika Syfte

Vad jag vill säga är, att mening och ett värdigt åtagande, kommer i många olika färger och former. Man får hitta sin egen nisch – sin egen grej som passar ens unika personlighet. Man borde inte gå och göra en massa dåraktiga saker som gör en olycklig.

-reklamannons-

Många ruggar tillbaka när det gör ordet syfte – som om det vore något gudagivet uppdrag man ska utföra. Nah, inte nödvändigtvis så – men vi alla har olika saker vi brinner för – som ger oss det där lilla extra, därmed fyller det ett syfte att realisera våra drömmar och göra mer av alla de sakerna som glädjer oss. Vi borde göra mer sådant.


Roligt att du läste ända hit, tack! Gillade du det du läste? Dela gärna inlägget vidare, så att vi kan inspirera fler. Om du vill hålla dig uppdaterat och få tillgång till mer inspirerande, informativ och upplyftande information, så kan du skriva in dig på nyhetsbrevet. Du kan lämna en kommentar här nedanför eller på Facebook.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,284FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Mindset, misslyckanden, framgång, utveckling, personlig framgång, personlig utveckling, hälsa, attityd, humör, glädje, lycka, depression, tankesätt.

Misslyckas Tills Du Lyckas (Vägen till framgång)

0
För ett bra tag sedan så gjorde jag en video där jag pratade om vikten av misslyckanden, speciellt då man är ung. Vilket jag...