Hem Inspiration Att Möta Tuffa Omständigheter - Hjältens Resa

Att Möta Tuffa Omständigheter – Hjältens Resa

Alla människor möter på tuffa omständigheter, någon gång under livet. När man möter tuffa omständigheter,  så är frågan om man ska låta sig själv definieras av den tuffa omständigheten, eller om man ska låta det vara början på något ljust och vackert.

Du vet, en sådan där framgångshistoria. Ett avgörande ögonblick, ett stund i tiden som formade liv – som du kan berätta om för folk i framtiden. Säga något som: ”Jag var djupt i skiten. . . och sen! [din storslagna berättelse.] ”.

Dina jäkliga stunder, kan vara första kapitlet på en storslagen berättelse.

Tuffa omständigheter – Hjältens Resa

Det är svårt att definiera vad som är en ”dålig och ”bra” situation. Tänkt dig den påhittade karaktären Erik, som lever ett grått liv, som metamfetaminmissbrukare. Han hamnade i fel spår, i fel kretsar efter gymnasiet. Han slungades in i en värld som genomsyrades av kriminalitet och mörker. Det slutade med att han började att sälja knark. Med all negativ mörk feedback som Erik blev bombarderad av i sin vardag, så tog han till droger. Det gav han lite lättnad, stundvis.

En dag så tar Erik en överdos. Men genom något ”gudomligt” ingripande, så råkar en socialsekreterare just denna dag ha vägarna förbi Erik. Han blir räddad. Överlever – och i  den stunden så bestämde  Erik sig för att göra allt i sin makt för att hjälpa andra människor i en liknande sits. Tio år senare, så arbetar Erik med att hjälpa människor i princip samma sits som han var i. Nu Erik liv. Det är svårt att förstå sig på en viss situation, först än i slutet, när man gör en återblick.

reklamannons

Det här var ju en kort fiktiv berättelse. Men det finns tusen och en sådana verkliga storys! Där folk låtit de värsta av omständigheter, vara början på något bra. Samma tema finns i praktiskt taget alla spännande hjältefilmer. Joseph Campbell kallar det hjältens resa. Hjälten möter alltid en motgång.

Alla människor möter motgångar och svårigheter. För vissa så verkar det som det är det enda sättet att lära sig på, den hårda vägen. Vad jag vill säga, är att vi definierar våra omständigheter. Det som är något dåligt idag, tittar vi tillbaka på som en välsignelse i förklädnad i framtiden, ibland.

Skriv en episk berättelse

Du kan låta omständigheterna definiera dig, eller så kan du definiera omständigheterna – genom att skriva en episk fortsättning på din egen story. Svårigheterna vi möter kan katapultera oss in i våra glansdagar. Så fort vi gör något bra av en dålig omständighet, så ger vi genast den ”dåliga omständigheten”, nya egenskaper och värden.

Så om något ”dåligt”, initierar och ger liv till vår ”storhetstid”, så får det ”dåliga” andra egenskaper – nu är det inte bara dåligt längre. Om det där svåra, korrigerar vår riktning i livet, och får oss att vandra in på stigar som leder oss till de vackraste av destinationer – då får den dryga och ”dåliga” omständigheten genast nya attribut. Situationen får en ny mening.

Min inbjudan är att utvinna styrka från varje svårighet, hämta lärdom från varje motgång – och fortsätt skriva på din storslagna livsberättelse. När vi möter svårigheter, så är vi i delen av vårt liv som vi kan kalla ”och sen…”. Ingen enskild situation behöver definierar oss. Jag kommer utmana mig själv, att varje dag, försöka vara ”hjälten” i mitt eget liv. Hänger du på?


Om du diggade texten ovan, så skulle jag älska som du passade vidare den till en vän. Skriv en rad nedanför så chattar vi.

Glöm inte att följa mig på Instagram ifall du gillade texterna/citaten.

-reklamannons-

Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tänkvärda, peppande och inspirerande inlägg så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

All kärlek, lycka och frihet.

Albin Karlsson.

Peeace!

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,280FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Öde, Tänk Stort, personlig utveckling, framtid, positiva vibbar, välbefinnande, självutveckling, Glädje, lycka, välmående, hälsa, förändring, beteendeförändring,, öde, framtid

Konsten Att Styra Sitt Öde – En Vacker Framtid

0
Vi alla är förmögna att i varje ögonblick förändra vårt liv, till det bättre och det sämre. Ibland säger vi saker som, "tänk om...