Hem Inspiration Att Övervinna Motgångar - Ändra Om Tänket

Att Övervinna Motgångar – Ändra Om Tänket

Något som är universellt för oss alla, är det att vi alla får brottas med motgångar på ett eller annat sätt. Det är lite jäkligt kan man tycka, men villkoren är sådana – vi alla möter svårigheter i livet.  Vi alla kan räkna med att möta på vissa former av svårigheter och motstånd.

Visst kan man tycka att reglerna skulle vara annorlunda, men nu är det som det är. Men, vi kan göra mycket när vi möter svårigheterna, som kommer göra stor skillnad. Vi kan göra det mindre svårt för oss själva – läs om hur här nedanför.

Möt motgångar på rätt sätt

Så, vissa drar en nitlott och får ta på sig fler motgångar i livet. Så är det.  Andra kan tyckas glider igenom livet, du vet – ”räkmacka och silversked”. Grejen är den, det finns ytterst få sådana människor – och att det är väldigt kontraproduktivt att ens underhålla tanken att man själv skulle ha det svårare än någon annan, även om det faktiskt skulle vara så. För det förändrar ingenting.

reklamannons

Psykologen Viktor L Frankel använde en intressant analogi när det kommer till mänskligt lidande – han liknande det mänskliga lidandet med en behållare med gas. Det spelar ingen roll hur mycket gas man sprutar in i behållaren – gasen kommer oundvikligt fylla upp hela behållaren, oavsett volym.

Så det första steget mot att övervinna svårigheterna man möts av, är att inte göra sig själv till ett offer. Inte uppleva sig själv som en enskild individ som fått en utvald och extra stor börda att bära. Alla möter motstånd i livet, och olyckligtvis stöter vissa på större hinder.

Se prövningen – hämta läxa, och över hindret

Men här är själva kärnan i det som förändrar allt när det kommer till att möta ens motgångar på ett framgångsrikt sätt – se det som utmaningar. Ens mindset och förhållningssätt är essentiellt – det kan förändra allt. Tänk om helt och hållet – se det inte som svårigheter – se det som prövningar och utmaningar. När man ser det på det viset så förändras hela ens förhållningssätt och tankesätt.

Låt svårigheterna bli möjligheter

När man tänker utmaningar  – då börjar man genast bli påhittig och kreativ: man tänker lösningar och möjligheter. Tänker man att man är ett offer, som står inför svårigheter – då ser man bara hinder, och det kan hindra en från att ta sig över dem. Man vill operera från ens kreativa lösningsorienterade mindset – därifrån kan vi nå de flesta lösningarna på de flesta problemen. Som sagt, hela tankeprocessen ändras när ändrar sitt mindset.

-reklamannons-

[tweet]”När du ändrar sitt sätt att se på saker och ting, så förändras sakerna du ser på” – Wayne Dyer[/tweet]

När du står inför svårigheter, se dig själv då som en utmanare som är mer än kapabel att övervinna och bestiga det du står framför. Tro på dig själv och din egen förmåga att ta dig bortom svårigheterna. Anamma en vinnarattityd som hjälper dig att hitta en utväg ut. Många gör sig bara uppmärksammade på väggarna, och går miste om dörrarna som tar en bortom väggarna. Leta efter dörrar – möjligheter. På så sätt utnyttjar du dina mer kreativa förmågor och breddar ditt perspektiv, och får tillgång till mer av din inneboende evolutionära intelligens.


Gillade du inlägget? Klicka på gilla och dela vidare till en vän. Det vore grymt skoj att chatta med dig här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer upplyftande och inspirerande information, då kan du skriva in dig i mitt nyhetsbrev.

All kärlek, lycka och framgång.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Psykologi, Tacksamhet, positivitet, hälsa, livsstil, motivation, inspiration, glädje, självkänsla, självförtroende, depression, mental styrka, positiv psykologi, psykisk hälsa, psykisk ohälsa, framsteg, framgång, Ett Positivt Sinne, Positivavibbar

3 Saker Som Gör Dig Psykologiskt Stark

0
Vår psykologi styr vårt liv på många sätt. I dagens inlägg så kan du läsa om tre saker som kan göra oss psykologiskt starkare.  Förlåt...