Hem Filosofi Att Stå Stark Och Vara I Kontroll - Know Thyself

Att Stå Stark Och Vara I Kontroll – Know Thyself

Häromdagen efter jag skrivit ett inlägg Facebook så skrev en vän och frågade mig hur jag alltid kan vara så ”positiv”, positivitet är något som alla har en personlig tolkning av, därav citationstecknen.

Jag nämnde till henne att jag inte alltid är det, åtminstone inte i den bemärkelsen att jag är superglad hela tiden. Men, jag är det på så sätt att jag alltid fortsätter ge liv till det jag anser vara ”positivt”. Det är vad positivitet handlar om för mig – att ge liv till sådant som ger näring till själen. Det som är livsbejakande och konstruktivt. Du kan läsa om ett universalt ”positivitetsrecept”, i det här inlägget. 

Vem styr – Du Eller Omständigheterna?

Jag vill tro att jag har relativt stor kontroll över mitt liv – jag har inte total kontroll över varken min egen vilja eller det som händer mig, men jag har stor kontroll över mitt eget personliga lilla space – och framförallt mitt inre space. Ibland mer, ibland mindre. 

reklamannons

Vi kan inte kontrollera allt, men det vi kan kontrollera – det gör all skillnad.

För många år sedan så skulle några fel ord kunna trigga mig, göra mig både ledsen och arg. Nu för tiden är det svårare. Någon gång så slog det mig – men hållå, det här köttstycke till kropp, fordonet jag håller på att navigera igenom livet med – den är upp till mig att försöka styra och ta ansvar över det.

Jag kan inte instinktivt och reaktivt reagera på vad folk säger till mig, eller vad som händer mig hela dagarna. Men som sagt, man har inte full kontroll – ibland klantar vi alla till det, vi är människor, och vi alla triggas på olika sätt av vår omgivning.

Krama – Vi får det vi ger

Det är hela meningen bakom termen karma, vi alla ansvarar över vad vi gör med det vi får av livet. Det är inte nödvändigtvis en metafysisk lag, utan en fysisk en – orsak och verkan. Så då måste man fråga sig vad man vill få ut av livet? Verkligen slå sig ner och fråga sig vad man vill. Gå till djupet av den frågan. När man vet det – då vet man vad man värderar i livet, och det man djupt värderar, det blir ens ledstjärna – efter det justerar man ens beteende.

Ta en person som Dalai Lama, en person med en varm kärna som magnetiskt drar till sig tusentals människor till sina föredrag och andra sammankomster, han har fått tala med presidenter och andra ”stora” människor världen över – skulle du kunna se honom brista ut och skrika på ett litet barn i ett köpcentrum? Eller slå någon? Jag har riktigt svårt att se det. Han har påpekat att han också haft det svårt i livet, men ändå så beter han sig på ett väldigt humant sätt. Han är grundad i sig själv och låter inte någon annan styra över hans beteende.

”Låt aldrig någon annans beteende störa din inre frid.” – Dalai Lama

Dalai Lama, värderingar, trossystem, positiv, positivt tänkande, positiv energi, ,meditation, närvaro, lycka.
Dalai Lama

Know thyself

Alla stora tungviktare som vi ser upp till, oavsett om det när någon slags andlig lärare, någon entreprenör, eller en superhjälte till förälder, så tror jag de alla har en sak gemensamt – de känner till sina egna värderingar.

De har utforskat sig själva och kommit till insikt med vem dem är, och vad de står för i livet – så oavsett vad som händer i livet, så står de starka som en klippa. Deras värderingssystem och vem dem är inom, i sin kärna – är alltid densamma. Så även om något skakar om dem, så är dem densamme, de brister inte ut och blir någon annan helt plötsligt.

-reklamannons-

”Om du inte vet vad du står för, så kan du falla för nästan vad som helst.” – Okänd

Ingen person kan alltid må bra, alltid vara på topp – på så sätt skulle man till slut spricka. Vi alla har våra svackor i livet, vi alla är ”down” ibland, och möter på olika hinder i livet – men om vi vet vad vi vill stå upp för, då kan vi alltid förbli ”positiva”.


Hey, hoppas du diggade det du läste. Du får gärna dela inlägget vidare. Låt oss chatta lite nedanför, lämna en kommentar. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspiration så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,282FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Läsa, Vanor, rutiner, personlig utveckling, läsa, kunskap, lärande, framgång, personlig framgång, hälsa, lycka, välmående.

Vanan Som Kan Förändra Allt [Vanor]

0
Våra vanor styr en stor del av vårt liv. Vi äter ungefär samma sorts frukost, träffar samma människor, tar samma väg till jobbet. Vanor...