Hem Filosofi Att Växa Ur Livets Omständigheter

Att Växa Ur Livets Omständigheter

En av världens vackraste blommor anses vara lotusblomman – en blomma som är lik näckrosen, även fast att dem inte är släkt. Lotusen är speciellt prisad i buddismen, där man associerar blomman med perfektion. Trots att blomman kan leva i leriga dammar och sund, i smutsigt vatten, så lyser den där med sin skönhet. Oberörd av vattnet som den omges av, och låter sig inte smutsas ner av leran – utan den hämtar sin näring därifrån.

Lotus
Bildkred Annie Spratt

Att växa ur livets omständigheter

På samma sätt, så strävar vissa efter att uttrycka livets skönhet, trots att det är smutsigt och lerigt runt omkring dem. En smutsigt omgivning och bakgrund förstärker bara det vackra – det skapar kontrast. Som vi vet så skimrar stjärnor som starkast i mörkret.

reklamannons

Något som förenar varje människa, är det att vi alla, på ett eller annat sätt, går igenom svårigheter. Vi möts av besvärliga omständigheter. På olika plan, i olika intensitet och svårighetsgrad. Men svårigheter möter vi alla oundvikligt på ett eller annat sätt.

”Ingen lera, ingen lotus.” – Österländskt ordspråk.

Att Inte Definieras Av Omständigheter

Vi människor kan vara alldeles för snabba i att definiera oss av vår historia, och våra tillfälliga omständigheter. Men som lotusblomman – så kan vi hämta vår näring ifrån all sorts feedback livet ger oss. Och allt är feedback – när det går bra så får vi feedback över saker som bör upprepas, medan när det går åt skogen så lär vi oss att vi kanske behöver tänka om, och göra om.

Vi är inte det som händer oss, vi är det som kommer ut ur omständigheterna.

Ingen person är sina omständigheter – en mörk person är ju först och främst en person och inte dennes färg; en sjuk person är först en person, och inte sin sjukdom; en homosexuell person är en person, och inte sin sexualitet; en tjock person. . . ja du fattar. Livets omständigheter är som leran, utan det är som leran, eller jorden – vi växer ut därifrån. Förhoppningsvis så träder det fram en ståtlig ljuvlig blomma ur marken. Var som den där blomman, som oavsett miljö, växer och frodas.

Läs Mer: Konsten Att Låta Saker Vara – Tysta Egot

-reklamannons-


Om du gillade inlägget så får du gärna dela det vidare. Och lämna gärna en kommentar här nedanför. Du kan enkelt hålla dig uppdaterad, och få tillgång till mer inspiration och tips genom att ansluta dig till nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,724FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Syfte, mening, lycka, välbefinnande, Ett Positivt Sinne, Välmående, Medveten närvaro, Mindfulness, Meditation, Närvaro, lycka, drömma

Fortsätt Drömma, Fortsätt Leva

0
Många tycks ha svaren till hur man finner lyckan i livet, och alla har det rätta svaret, för rätt pris. Men det finns nog...