Hem Filosofi Därför Vann Vi Över Terrorn

Därför Vann Vi Över Terrorn

Varför Vi Vann Mot Terrorn

Något av det galnaste uttrycket jag hört, är ”kriget mot terrorn” – för det är så cirkulärt, det finns inte någon utgång ur det. Kriget som ska ta kol på terrorn, skapar mer terror. Låt oss säga att vi åker till Irak för att eliminera ”terrorn” – vad vi då gör, kanske inte på hemmaplan, men i någon annans land, så terroriserar vi. Så det är en usel lösning, att terrorisera för att övervinna terrorn. Sen kan vi inte övervinna mot skurkarna genom att krama dem, och få dem att mjukna genom att blåsa bubblor i färgglada nyanser, och ge dem gosiga små kattungar.

När människor terroriserar, så vill man sätta folk i skräck. Det är hela poängen. Att splittra människor. Väcka hat och rädsla inom människor. Då har ”terroristen” uppnått sitt ändamål, som är att terrorisera, propagera och förverkliga sin egen agenda. Det som skedde i Stockholm fredagen den 7 e, var absolut vedervärdigt. Jävligt! Människor fick ta sitt liv vid, och familjer kommer få leva med hemska spår inom sig. Men, på sätt och vis så ”vann” vi, om man nu kan ”vinna” i en sådan situation.

Öppna dörrar och utsträckta händer

Här och där så läste jag i olika kommentarsfällt på sociala medier, och vissa kommentarsfällt såg rent sagt ut som som slagfällt. Ett politiskt krig mellan människor om vår säkerhet, etnicitet och hur usla politiker vi har. En journalist röt och var ilsk på politikerna i en video. Men, som tur var, så överskuggades allt detta av något absolut fantastiskt. Tusentals, eller förmodligen miljontals, öppnade upp sina hjärtan och sträckte ut sina händer överallt över internet, och överallt i Sverige – vår altruism och välvilja spred sig som en löpeld, till och med till andra länder världen. Folk över hela Sverige öppnade upp sina hem, skjutsade människor, bjöd på mat och stöttade på många andra sätt.

reklamannons

Artikel: Stockholmare öppnar upp sina hem efter attentat. 

[tweet]De ville splittra oss, men vi enades. De ville att vi skulle stänga våra dörrar och sluta våra hjärtan – men vi öppnade upp, och bjöd in. De ville att vi skulle vara rädda, men vi var modiga. De ville att vi skulle hata, men vi älskade. [/tweet]

Att vi handlade så var ett fint tecken på vår altruistiska sida. Jag kan förstå att vissa läser en text som denna och tycker att den här approachen är ren dynga! Gränser ska sättas, och våld måste brukas – våld mot våld. Men som Gandhi sa, på tal om agera fredligt – ”ett öga för ett öga, så är hela världen blind”. Eller en annan höjdare som förändrat värden vi lever i – Martin Luther King, som sa:  [tweet] Mörker kan inte driva ut mörker; endast ljus kan göra det. Hat kan inte driva ut hat; endast kärlek kan göra det.” [/tweet]

Som jag nämnde ovan, så kan man ju inte krama ihjäl sin ”motståndare”. Och det bästa i alla världar, skulle väl ändå vara att göra sin fiende till en vän – och det ser jag hur absurt det är. Vi kan inte vara naiva.  Men oavsett hur man handskar med ”terrorn, eller vad det än är – så måste man, och jag är väldigt sparsam med ”måsten” – utgå ifrån ett ställe av kärlek – som så många svenskar (i alla dess varianter) gjorde. Om man måste kriga, så bör man göra det med kärlek i hjärtat. Inte som någon hämndplan, eller på grund av olikhet.  Vilket problem vi än står inför – så borde vi ta våra val baserat på kärlek och välvilja!


Jag vill gärna veta vad du tyckte om inlägget, så lämna en kommentar här nedanför. Passa det vidare. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspiration och fler tips, då kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

-reklamannons-

All kärlek, lycka och framgång.

Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Lyckan, Lycka, välmående, hälsa, framgång, utveckling, personlig framgång, personlig utveckling, hälsa.

Varför Lyckan Inte Är I Dina Händer

0
Många hädar att lyckan är till 100% i ens egna händer. Även jag har en text på Facebook där jag nämner att ens välmående...