Hem Filosofi Det Finns Inga Rätta Känslor

Det Finns Inga Rätta Känslor

Det är lätt hänt att kasta en snabb blick på Ett Positivt Sinne, och säga – ”ahh, Albin är en sån där positiv tänkare.” Men det är inte en sann reflektion av verkligheten. Jag tror på det som fungerar, och att skönmåla verkligheten är inte en fungerande lösning.

Vad Är Normalt?

Är det normalt allt ständigt surfa på molnen och må tipp-topp? Nah! Vi är konditionerade att känna, och tro att ”negativa” känslor är något dåligt. Men vem fasen bestämmer det? Visst, ”positiva känslor” och en optimistisk sinnesattityd för med sig evolutionära vinster – vi förblir friskare, smartare och lyckas generellt sätt i större grad i livet.

Men det finns inga rätt eller fel sätt att må. För om det vore onormalt att vara arg, ledsen eller frustrerad – varför skulle då Evolutionen, Universum, Gud – eller vilket namn du nu ger det – då ge oss dessa känslor? Alla känslor fyller en funktion.

reklamannons

Konsten Att Vara Skör

Grässtråt är starkt, och motstår starka vindar – eftersom det tillåter sig att vara svagt och mjukt. Skulle stråt stå emot, och ta strid, så skulle vinden, eller livet – krossa det sköra stråt. På samma sätt måste man låta sig själv, på ett autentiskt sätt känna vad man känner, och inte stå emot stormarna som kan komma och gå. Står man mot så går man sönder.

Alla tankar och känslor är normala.

Så jag skulle säga, när du är ledsen så var ledsen; när du är lycklig och optimistisk, så var det. Men känn inte behovet att tvinga fram något – för inget är mer rätt än det andra. Sköna tankar och känslor kommer alla gånger ge en bättre resultat – så givetvis borde man ha sitt fokus där. Men man borde inte negligera och förtrycka några sorts tankar eller känslor – på grund av något moraliskt dilemma om ”rätt” och ”fel”.

Mer (video):


Gillade du inlägget så får du gärna dela det vidare till en vän. Håll dig uppdaterad genom att skriva in dig på nyhetsbrevet.

-reklamannons-

All framgång, lycka och kärlek.

Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,287FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera

3 Saker Som Får Oss Att Må Bättre Online

0
Att scrolla på Facebook och titta på bilder på Instagram, det kan vara en källa till ökad glädje, men det kan också...