Hem Inspiration Det Man Sår Får Man Skörda - Att Skapa Bra Karma

Det Man Sår Får Man Skörda – Att Skapa Bra Karma

Jag är sååå jäkla tacksam över att få göra det jag gör. Så fett! Att få göra något jag finner intressant, verkligen uppskattar – och samtidigt nå ut till en massa underbara människor, och ha en positiv inverkan i människors liv på ett meningsfullt sätt. Få kommunicera och komma i kontakt med fabulösa människor. Är en känslosam pöjk. Så har fällt en och annan glädjetår i processen. Fantastiskt, och grymt roligt.

Varför jag är så tacksam, är för att livet skulle kunna vara helt annorlunda. Jag skulle kunna ha varit en hobbygangster som sålde knark. Eller pyssla med något annat galet. Jag har både tagit bra och dåliga val i livet. Ett av mitt bästa var att starta upp Ett Positivt Sinne.

Karmisak krafter

Min far råkade ”falla offer” för alkoholism. Hans bror, om jag förstått det rätt. Dog i en överdos, eller fick tag i dåliga droger. Jag har sett hur människor i min omgivning tagit usla val i livet. Sumpat sina chanser. Sett hur destruktiva förhållande kan påverka människor. Tära och förstöra.

Har också upplevt en enorm kärlek och livsglädje. Ibland kan det kännas och upplevas som att vi människor är offer för ”karmiska krafter”, som drar i oss och styr över våra liv. Men jag tror, innerligt – att vi själva producerar vår ”karma”. Vi styr vårt eget liv i den riktning vi själva väljer

reklamannons

Allt styrs av lag – Orsak och Verkan

Ibland tar vi dramatiska och radikala val som förändrar saker över en dag. I andra fall. De flesta fallen. Så är det de små valen som avgör varit vi tar oss. Allt vi säger ja eller nej till, startar en orsakskedja. Med lite framförhållning och en god observationsförmåga, så kan man ganska klart och tydligt uppskatta vart man kommer vara om man fortsätter i den riktning man rör sig. På gott och ont. Och, det är det här som är så jäkla spännande – att man alltid kan ratta på ratten. Ändra riktning och förändra allt. Det rör sig ”bara” om ett val.

En tanke i indisk filosofi, är att våra handlingar (och intentioner) skapar djupa mentala intryck i oss (samskara). I vårt undermedvetna. Som i sin tur försätter oss i en viss riktning, så vi lever ut en viss ”karma” (effekten av en viss handling). Så en person som tar osunda val, snurrar på ett hjul vars momentum rör personen mot fler osunda situationer, och därmed fler osunda val. Och vise versa.

Underskatta inte det lilla – Navigera lite på ratten

Många gånger så förväntar vi oss en helförändring, på en gång. Över en dag. Vi väntar oss att något stort och makalöst bara ska hända. En smäll med chockvågor – så är allt helt annorlunda. Men tänk om det ibland tar lite tid? Tänk dig att du är ute och åker en båt, på ett oändligt hav. Utan land i sikte. Så du kan åka flera flera mil om du så vill.

Du kör rakt fram. Men idag är det en speciell dag, för just idag, så får du för dig att navigera lite grann på ratten. Så du svänger lite åt höger. Bara lite grann. Om du fortsätta gasa i den riktningen,  så kanske du inte ser något förändrat resultat idag, eller i morgon, eller dagen efter det. Men om du fortsätter. Då kommer du med all säkerhet vara mil, otaliga mil, ifrån den destination du annars skulle nått om du fortsatte köra rakt fram som innan. Så allt gör skillnad. 

Att frigöra karma – Kapa kedjor

För att frigöra ens ”negativa karma”, så måste man stanna upp först och vara ärlig med var man är, och vart man är på väg – för att sedan kunna ta ut riktningen dit man vill. Utan att döma sig själv på något vis. Ren observation, en helt objektiv analys – bara det frigör negativ karma. Medvetande, är den viktigaste faktorn. I min värld så hjälper inte ånger och dylikt, det har bara en benägenhet att förstärka ens band till det man inte vill. Så droppa det. Släpp det. Fokusera på det du vill uppleva och skapa.

-reklamannons-

Allting kan förändras – Det börjar med intention

Oavsett vad du vill uppnå, så skapa en tillräckligt stark intention som skapar handlingskraft. Ett kraftigt beslut, och några små val här och där, i det långa loppet – kan förändra allt! Det är inte ens ett optimistiskt påstående. Såå mycket kan förändras. Ett nytt val – en ny orsakskedja. Ny karma. Nya möjligheter. Nya resultat. Nytt liv.


Vad tyckte du om blogginlägget? Dela gärna med dig om dina tankar här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer vardagsinspiration och fler tips, så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Följ mig på sociala plattformer för mer vardagsinspiration. 

Snapchat: @positivavibbar
Twitter: @positivavibbar
Facebook: Ett Positivt Sinne
YouTube: Ett Positivt Sinne (Inspiration och praktiska tips för din personliga och själsliga utveckling). 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Skit samma, attityd, framgång, lycka, närvaro, personlig framgång, utveckling, förändring, personlig utveckling, självutveckling, hälsa, blogg, bloggare, ett positivt sinne, lycka, glädje, mindfulness, närvaro, meditation.

En Skit-Samma-Attityd (Minskad oro och stress)

0
Jag tror stenhårt på att ha höga mål för sig själv, ha ambitioner och förvänta sig mycket av livet - och sig själv. Men...