Hem Personlig Utveckling/ Självutveckling Det Sociala Stödet - Ökad Motivation

Det Sociala Stödet – Ökad Motivation

Det är inspirerande att se folk ge sig på utmaningar, och roligt att få se när folks hårda arbete ger resultat. Det finns olika appar som man kan utnyttja, som loggar hur någon sprungit eller cyklat – så kan hälsoentusiasten sedan dela med sig av resultatet, och visa hur hurtig personen varit. Andra tar bilder på sina näringsladdade måltider, och nypressade juicer, för att sedan posta det på Instagram och andra sociala plattformer. Vissa tycker ett sådant beteende är ytligt och irriterande – jag tycket det är genialt.

Det Sociala Stödet – Ökad Motivation

När du stolt deklarerar för världen att du ska leva ett hälsosammare liv, börjar träna och visar att du aktivt gör det, så kan det sociala stödet ge dig extra motivation. En anledning till varför Anonyma Alkoholister har sådan bra statistik är för att alkoholisterna har en stöttande grupp att vända sig till. Gruppen fyller bland annat två funktioner: Agerar som vänskapligt stöd och någon annan att stå till svars för; för ibland är det lättare att bryta löftet man har satt upp för sig själv, än det man givit någon annan.

reklamannons

När man ger sig på en utmaning där man möter motstånd, där det krävs viljestyrka – så kan man utnyttja samma princip. Oavsett utmaning. Principer är universella, de går att tillämpa i alla situationer. Alla dietfreaks använder sig av det sociala stödet. Likaså många träningsentusiaster. De ansluter sig till olika forum där man stöttar varandra, känner en viss gemenskap och förstärker varandras ambitioner.

Håll Dina Större Mål För Dig Själv

Notera att jag menar att du ska dela dina framgångar – dina vinster, med andra. Inte blott prata om vad du vill åstadkomma. För vetenskap tyder på att folk som proklamerar sina mål offentligt, löper större risk att att misslyckas – för att endast yttra sig inför folk, och berätta vad man har som avsikt att utföra, får en att känna sig en gnutta belåten, och väcker en känsla av att man åstadkommit något. Vilket man lätt kan nöja sig med.

Så, att hämta stöd från vänner och bekanta, likaså ha någon som håller en ansvarig – kan öka ens motivation, och förbättra ens chanser att man ihärdigt kämpar på och lyckas med sina utmaningar. Sen stärker också ”hälsonörden” sin identitet som en hälsoentusiasm när personen stolt visar sina vinster – varje tecken på framgång, som funkar som bränsle för fler framgångar.

-reklamannons-


Om du fann inlägget intressant så får du gärna dela det vidare. Ifall du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande information, så kan du skriva in dig i nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson. 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,287FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Meditation

Meditation 101 (No Bullsh#t!)

0
Det finns mycket missförstånd när det kommer till det man kallar för meditation, så jag tänkte försöka klara ut det lite. Många new-age folk...