Hem Inspiration Du Är Fantastisk & Vacker Som Du Är - BRA NOG!

Du Är Fantastisk & Vacker Som Du Är – BRA NOG!

Du vet att du är ganska så fantastiskt va!? Jag hoppas det! Alltså, få av oss går nog och refererar till oss själva som fantastiska. Tittar oss i spegeln på morgonen och säger, ”ååh, så fantastisk jag är!”. Lol. Nästan lite narcissistiskt drag kanske? Men faktum är, vi alla är bra nog – fantastiska till och med, på våra egna lilla vis! Men, att du och jag har en stark självkänsla, är nöjda med vår tillvaro och så – det är inte helt populärt från alla håll.

Otillräcklighetskulturen

För vem ska då köpa saker? Vem ska då böja knä och ta skit från någon elak chef, eller någon dryg typ, då? När vi ser vårt eget värde, så ja – är vi mer självständiga och tar inte skit på samma sätt. För vi förstår att vi är värda mer än så.

När man ser sitt eget värde, så behöver man inte gå loss och sätta sprätt på pengarna varje helg,  för att må bra – eller göra andra dumma saker för att få bekräftelse från andra. Eller supa sig full som en kastrull och släppa lös alla sina hämningar varje helg. Det är givetvis inget fel med alla de sakerna. Men det är något som vi kan använda som en flykt. När vi människor på olika sätt känner oss otillräckliga, så gör vi knasiga saker.

reklamannons

Du är fantastisk som du är

Du vet, vår kultur, och samhället i stort, media och allt  i alla dess former – kommer inte säga att du duger, att du är vacker, att du är nog. Nej, där kommer ett annat meddelande att dåna: ”köp det här, så är du vacker nog!” Klä dig som X, och se ut som Y. ”Köp den här nya prylen, så kommer du må bra!”

Självklart så är det inte någon som direkt säger dessa saker, men subtilt, så uttrycks det på alla möjlig sätt. I reklamer. Filmer. I skolor. På arbetet. Med Facebook och andra sociala plattformer så jämför vi oss mycket med andra. Speciellt ungdomar.

Så vad jag vill – är att säga att du är riktigt jävla bra! Fantastiskt. Precis som du är. Du är bra nog! Med eller utan prylar. Med 1001 ”vänner” på Facebook, eller 45. Med hög status på jobbet, eller låg. Om du går upp klockan fem och är med i den högaktade ”5am club”, eller om du drar dig till sju. Om du väger 52 eller 101. Oavsett så är du bra nog! Förstå det! Om vi utgår från det så kommer allt vi gör bli så mycket bättre.

-reklamannons-

Bra nog

Det är grymt utmaning att ge sig ann, att försöka bättra sig själv och vara ”sitt bästa själv” – så länge man utgår ifrån att man är bra nog till att börja med. Menar alltså inte att man borde sluta sträva efter saker och ting, bättre position i livet – men man borde utgå ifrån att man är ganska så jäkla bra oavsett ytligheterna. Låt det vara meddelandet som dånar, till kidsen, vännerna, familjen – du duger! 

Så, du är fantastisk! Precis som du är. Kom ihåg det. 🙂 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,273FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Mål, vision, målsättning, planering, framtidstro, framtidsvision, utveckling, framgång, personlig utveckling, självutveckling, personlig framgång, attityd, glädje, lycka, ett positivt sinne, blogg, bloggare.

En Vision För En Vackrare Framtid

0
Vad gör du om fem till tio år, eller, vad gör du nästa veckan? Många har inte en aning. Man tar en dag i...