Hem Hälsa Du Är Ingen Hjärtlös Maskin - Ta Hand Om Dig

Du Är Ingen Hjärtlös Maskin – Ta Hand Om Dig

Hey där! Nu är klockan ungefär tjugo över åtta, och jag sitter i min säng, med datorn, skriver och käkar min kvällsmat. Känner mig djupt passionerad, och en aning frustrerad – så vill passa på att skriva av mig. Anledningen till att jag belägrade mig i sängen, var det att jag blev för jävla trött efter dagens bravader. Dagen tog ut sin rätt på kropp och sinne. Så ikväll tar jag det coollungt. Min erfarenhet är att när jag ser till att  jag mår bra, då går det bra.

Ny dag – Nya möjligheter

Så jag la mig. Nu är det en ny dag. Varför jag så gärna ville uttrycka mig, och fick impulsen att skriva, var det att vi speglar sällan våra svaga sidor allmänt och öppet – kulturellt så har vi ett lite snedvridet tankesätt – som går ungefär: Du Är Vad Du Gör. Så folk kämpar för fulla muggar för att förmedla en perfekt och idealistisk sida av sig själv, som sällan är en sann reflektion av verkligheten.

Om du vill vara något, eller någon, så behöver du prestera – och gärna visa det för världen. Prestation är lika med status. Missförstå mig nu inte, jag förespråkar inte slapphet. Man vill absolut göra något meningsfullt med sin tid.

reklamannons

”I slept and dreamt that life was joy. I awoke and saw that life was service. I acted and behold, service was joy.” – Rabindranath Tagore (Ett favoritcitat.)

Att sitta hemma hela dagarna, porrsurfa och pilla på sitt bihang, kolla på återupprepade säsongen på Hem Till Gården – eller göra något annat mindre meningsfullt – det kommer aldrig fylla en upp. Vill man snabbt berika ens liv, så tror jag en väg är att engagera sig i meningsfulla aktiviteter. Göra lite extra i det man gör.

”The secret to living, is giving.” – Tony Robbins

Ge på olika sätt – på ens unika vis. Man behöver inte ha mycket pengar och fysiska tillgångar för att ge – faktum är att de inre resurserna är bra mycket viktigare. Alla har något att ge, även om det så ”bara” är av ens glädje, kunskaper eller insikter.

Du är ingen hjärtlös maskin

Även om ingen sagt det till dig, formulerat det verbalt, så har du säkert känt att du måste prestera för att vara någon och något. ”Hustle” är ett välkänt amerikanskt begrepp, speciellt i entreprenörsvärlden. Det betyder att man i princip frenetiskt och forcerat arbetar för något. Om man har något som är hjärtat kärt, så kommer man få absolut få kämpa för det. Vad jag är rädd för, att vi glömmer att ta med i bilden dock, är det att sätta hälsan och vårt välbefinnandet i fokus. För ingen av oss är en maskin.

För någon generation sedan så var det inte ens prat om utmattningssyndrom, och depressioner var inte ett lika stort fenomen som idag. Förmodligen för att vi visste mindre då, och var mindre öppna. Det fanns färre människor, som min underbara vän Rebecca Anserud, som föreläste och informerade om sådana fenomen. Men, det måste absolut också vara att vårt levnadssätt förändrat något otroligt de senaste åren.

Ta hand om dig själv

Vi behöver se över våra behov, vårt mående och hälsa. Om vi ska kunna ”hustla” på, göra meningsfulla saker, vara aktiva och effektiva – då måste vi verkligen se över så att vi är i tipp-topp skick och mår bra. När vi mår bra, sovit, ätit – gör saker som får oss att må bra, så är vi bättre – vi presterar bättre. Det är lite paradoxalt – ju mindre man ”hustlar” och forcerat tvingar fram saker, desto lättare får man fram saker – speciellt när det gäller kreativt arbete.

Det är viktigt att vi börjar se saker från ett mer holistiskt perspektiv, speciellt i skolor och företag – för när individen frodas (du och jag) då är vi en bättre version av oss själva, som producerar bättre resultat. När vi mår bra, då går det bra.

-reklamannons-

Så, kom ihåg det – du är inte en maskin. Du är inte dina prestationer. Kämpa arslet av dig för det du älskar, och de du älskar – men glöm inte dig själv i processen! Droppa onödiga krav. Ingen av oss är en duracellkanin – vi har alla möjliga behov som behöver bli tillgodosedda, och när dessa är det – då är vi kapabla att åstadkomma så mycket mer. Så ta god hand om dig.


Gillade du inlägget? Du får gärna dela det vidare, och lämna en kommentar här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspiration och fler tips, då kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

All kärlek, lycka och framgång.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,280FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Släpp, Självkänsla, självförtroende, framgång, självutveckling, personlig utveckling, välbefinnande, välmående, positiva vibbar, ett positivt sinne, lycka, glädje.

Släpp Taget Om Det Gamla – Ömsa Skinn

0
Man kan lära en gammal hund att sitta Förr i tiden så kunde man argumentera om det är möjligt för en människa att förändras, i...
Förlåtelse, Ett Positivt Sinne, lycka, framgång, utveckling, hälsa, mental styrka.

Konsten Att Förlåta