Hem Livsstil Du Blir Vad Du Tänker - Konsten Att Lyckas

Du Blir Vad Du Tänker – Konsten Att Lyckas

Tänk om du kunde leva dina drömmar, vara i din bästa hälsa och var din absolut bästa version av dig själv. Tänk om det var möjligt. Jag vill inte sälja dig på en idé här – men jag bjuder in dig att överväga och utmana en tanke. Din egen tanke om vem du är och vad du klarar och inte klarar av.

Tänk om, tänk om

Det händer sällan, men då och då så får jag små frågvisa tankar som ifrågasätter min förmåga att åstadkomma det både det ena och det andra. Men, snabbt som attans, så brukar jag ifrågasätta sådana tankar. För tänk om jag kan? Det vore ju ofantligt mycket bättre och roligare. Då är det ju värt ett försök, eller hur? Även om man misslyckas i ens försökande, så är det värt det – för den där chansen finns där. ”Om-faktorn” finns där.

Tänk om, tänk om jag misslyckas. Tänk om jag inte är duktig nog. Tänk om det inte går som jag tänkte mig. Dessa idéer kan rota sig som ett trossystem och styra våra vardagliga val.

annons

annons

Om man ställer sig frågan ”tänk om”, ofta – följt av negativt beskrivande ord, t.ex., ”om det inte vore så svårt” – då borde man absolut tänka om, och se hur det skulle kunna se ut om det ”inte vore så svårt”. Fråga sig: ”Hur ser det ut när jag är mitt bästa jag och lever min dröm. Vad gör jag och vem är jag?”.

Lyckas i ditt sinne först

När vi målar upp ett positivt ”om-scenario”, en potentiell framtid,  i huvudet – då ändrar vi genast vår hela tankeprocess. Vi går från problemorienterat mindset till lösningsorienterat mindset – och det är något som gör all skillnad. Det har inget med ”the secret” eller något att göra, utan man tänker helt enkelt i nya banor. Om vi fokuserar intensivt på något, så blir allt runt omkring suddigt – det vi fokuserar på har blivit vår ”valda verklighet”, vår subjektiva verklighet. För vi ser endast det vi fokuserar på, så det blir vår egen ”verklighet”.

[tweet]”We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves.” – Buddha[/tweet]

Våra tankar påverkar oss så mycket att mental träning hos pianister har till och med visat sig kunna förstärka de motoriska nerverna, alltså nerverna som styr rörelsen hos praktikanten. Så att blott se sig själv göra saken, kan hjälpa en då man faktiskt gör saken – rent fysiologiskt.

En vision

Så om vi ändå ska ”tänka om”, så borde vi gör det på ett sätt som hjälper oss att växa – göra det på ett sätt som gynnar oss. Om man kan måla upp en vision där man gör en viss sak, eller är en viss person – kanske en friskare version av sig själv, så ökar chanserna att man lyckas. Först måste man se sig göra det man vill. Sen är det ”bara” att ta stegen, ta ut målen som tar en dit. Men det börjar som en tanke, som en vision i ens sinne. Det viktigaste vi kan göra, är att övertyga oss själva att vi är kapabla.

annons


Hej där! Hoppas du diggade läsningen. Skulle vara skoj om du vill dela inlägget vidare till en vän. Lämna gärna en kommentar här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och mer vardagsinspiration, så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Var snäll och skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

annons

Jag Är Social

56,387FansGilla
18,233FöljareFölj
271PrenumeranterPrenumerera
Motivation, rutiner, vanor, viljekraft, viljestyrka.

Konsten Att Vara Motiverad (Enkla steg för mer motivation)

När man pratar om motivation så tänker de flesta förmodligen på någon person som står på scen och ryter, och försöker peppa en klunga...