Hem Dagens Citat Du Med Ett Så Stort hjärta. . . Ta Hand Om Dig

Du Med Ett Så Stort hjärta. . . Ta Hand Om Dig

Du som känner behovet av att gå ut ur din väg för att ta hand och hjälpa andra – fortsätt med det. Världen behöver fler som du. Men glöm inte dig själv bara. Du, din hälsa, dina behov – är också viktiga och borde prioriteras högt.

I läkartidningen kan man läsa att det 2010 började det ske en ökning i sjukfrånvaro pga psykiatriska skäl, såsom depression, ångest och andra stressrelaterade sjukdomar, som utmattningssyndrom. Det verkar som att vi har skapat en lite knasig trend i samhället.

Utmattningssyndrom tycks orsakas av en rad olika anledningar, och är ytters individuellt, men en klar anledning till varför fler och fler utsätts för utmattning, är stress. Fysisk stress, med också emotionell stress. Trubblet verkar ligga i att vi presterar mer än vi återhämtar, och somliga ger mer än de är villiga att ta emot.

reklamannons

Det verkar också som att människor som arbetar i vårdarbeten, och speciellt kvinnor som främst drabbas. Det finns inte någon gen eller något som gör kvinnor mer mottagliga för utmattning, det är snarare det att de arbetar i större utsträckning i ”utsatta” arbeten.

”I de utsatta yrkesgrupperna, framför allt människovårdande yrken, är kvinnor starkt överrepresenterade.” – Ingibjorg Jonsdottir

Hitta Balansen

För att kunna finnas till för andra i det långa loppet, så behöver man se över sina egna behov och se till så att man är upprustad och stark, så man själv har att ge. Vi lever i en värld som verkligen kan dra nytta av vår medmänsklighet, empati och vilja att hjälpa varandra, men det är viktigt att man upprätthåller en balans, och ser till så man själv mår bra. När du mår bra så mår andra bra.

Töm inte ditt eget batteri i hopp om att fylla på alla andras.

Du Med Ett Så Stort Hjärta

Människor som har väldigt stora hjärtan, som ger väldigt mycket, behöver aktivt arbeta på sin egenvården, och se till så att de själva laddar upp sina egna batterier. Ta hand om sig själva, stå på sig och inte låta sig själva bli överkörda, utmattade och uttömda. Att lära sig att säga nej är viktig för väldigt empatiska människor, och för högpresterande människor som vill mycket.

Det är också viktigt att möta prestation med återhämtning. Pausa och ladda upp. Jag tror verkligen inte på lättja och passivitet, men med ett objektivt öga – så kan man konstatera att vårt system i samhället, och det kulturella tänket, på många sätt är trasigt och behöver justering. Det nya coola och sexiga är inte att prestera hårt, och posta sina glansdagar Instagram, utan det är att sätta sig själva i balans, där man mår och fungerar optimalt.

Självkärlek, Utmattning, Utmattningssyndrom, trötthetssyndrom, blogg, bloggare, livsstil, influencer, måbra, Positivavibbar, framsteg, motivation, inspiration,

Att prestera på topp är en statussymbol, men likaså borde sinnesfrid och balans vara. Det är något man behöver prioritera högt. Så du med ett stort hjärta, sluta inte gå din väg för att ta hand, hjälpa och stötta andra – men se till så att du inte tömmer ditt eget batteri i processen. För ditt mående och din hälsa är också viktig. 

-reklamannons-

När man tar hand om andra, så är det extra viktigt att man tar hand om sig själv, också.

Du med ett så stort hjärta, som alltid tar hand om alla andra – stanna upp och gör det som är bäst för dig också.


Hej vännen. Gillade du det du läste? Dela gärna inlägget vidare till en vän. Vill gärna veta vad du tycker och tänker, så lämna en kommentar här nedanför vetja. Om du vill hålla dig uppdaterad så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev för mer inspiration och vardagstips.

All hälsa, glädje och välgång.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,718FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Läsa, Vanor, rutiner, personlig utveckling, läsa, kunskap, lärande, framgång, personlig framgång, hälsa, lycka, välmående.

Vanan Som Kan Förändra Allt [Vanor]

0
Våra vanor styr en stor del av vårt liv. Vi äter ungefär samma sorts frukost, träffar samma människor, tar samma väg till jobbet. Vanor...