Hem Andlighet Eckhart Tolle: 3 Livslärdomar För Inre Frid & Framgång

Eckhart Tolle: 3 Livslärdomar För Inre Frid & Framgång

#1 Hur Du Blir Framgångsrik

I sin bok En Ny Jord så skriver Tolle: ”När du ger liten eller ingen hjälp till andra eller lägger hinder i deras väg ger universum – i form av människor och omständigheter – liten eller ingen hjälp till dig eftersom du har skurit av dig själv från helheten.”

Inlägget innehåller annonslänkar från Bokus*

Tänkvärt påstående. Tyckte inte du? För all ”framgång” bygger på samarbete. Och att man ger något, i utbyte mot något annat. Det är riggat så, att ingen bara kan roffa åt sig. Ingen människa är en ö. Dessutom – vad antyder vi, indirekt, när vi inte är villiga att hjälpa en annan, eller ge en annan? Att vi själva lever i brist. Då demonstrerar också trygghet, tillit och självsäkerhet. Någon annans framgång behöver inte hindra vår. Tvärt om. Vidare så skriver han, ”för att dra till dig framgång behöver du välkomna alla framgångar var du än ser dem.”

#2 Du kan inte ”bli framgångsrik”

”Du kan inte bli framgångsrik. Du kan bara vara framgångsrik.” – Eckhart Tolle

Alla har en egen definition av vad framgång är. Men för att uppnå det man kallar ”framgång”, så måste man vara en ”framgångsrik” person, som är kapabel att attrahera till dig de möjligheterna. Inifrån och ut. Framgång i vanlig mening, uppnår man genom att vara närvarande, och göra något väldigt uppmärksammat, med närvaro, så det är en viss kvalité till det man gör. Både arbete och relationer stärks med ökad närvaro.

reklamannons

Dynamiska Mål och Ett Högre Syfte

I det avslutande kapitlet i En Ny Jord, så pratar han Eckhart om ett ”högre syfte”, och mål. Statiska mål, som att sträva efter saker, ägande av saker. Så skriver han om dynamiska mål – att arbeta för något som är större än en själv – något som inspirerar och påverkar andra på ett positiv sätt. Det är ett väldigt viktig kriterium för att man ska förbli motiverad och inspirerad.

När man vet att det man gör, är inte bara av värde för en själv, utan också för andar människor – då förblir man mer driven. Det leder till inneboende motivation – som leder till handlingskraft  Vi alla har ett inflytande i varandras liv. Morsan, korvgubben, VD:n – alla. Ett större syfte, en dröm, är nyttigt att ha. Och man uppnår den bäst, om man gör det bästa av det här ögonblicket. Ett nu i taget.

Det bästa vi kan göra för mänskligheten, jorden, vår omgivning – är att bli mer medvetna. Så att våra handlingar är i linje med ”helheten”.  Om man erövrar världen, men i processen trampar på en massa människor, förstör runt omkring sig – så är man inte ”framgångsrik”.

#3 Tänk mindre – Bli Medveten Om Ditt Andetag

Tänk så lite som krävs från att vara här, och inte vara här. Både att vara ”här” som fysisk i liv, men också vara här, vaken och medveten. Det är lätt att ”försvinna iväg” i tankar. Då går vi miste om mycket, blir mindre produktiva i det vi gör; det påverkar också våra relationer och en rad andra saker. Tolle, som så många andra – påpekar att man bland annat kan använda andetaget som ett ankare för att bli mer medveten, och tänka mindre. Tänkte du mindre, så stressar du mindre.

Så här skriver Tolle: ”Var medveten om din andning. Var medveten om förnimmelsen av andetaget. Känn hur luften strömmar in och ut ur din kropp. Lägg märke hur bröstkorgen och magen vidgas och drar samman vid in- och utandningen. Ett enda medvetet andetag är tillräckligt för att skapa lite ’rymd’ där det tidigare endast fanns en oavbruten ström av tankar.

-reklamannons-

Om något kan skapa lidande, så är det våra kompulsiva tankar. Det kan vara utmattande när de bara maler på. Ett sätt att tänka mindre, och minska flödet av ens tankar, är att fokusera uppmärksamheten på något annat än tankar – som andetaget, eller kroppsliga förnimmelser. I de flesta andliga traditioner så lägger man enorm stor vikt på andetaget. I vissa språk, som i svenska och sanskrit, så är andetaget synonymt med liv(”anden” ger liv), livsenergi (prana: kosmisk energi).

Du kan köpa Eckhart Tolles Fantastiska Böcker här: 


Fann du inlägget intressant? Dela med dig av dina tankar i en kommentar här nedanför. Och passa gärna inlägget vidare till en vän. Du kan lätt hålla dig uppdaterad genom att ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
självutveckling, Självkänsla, självförtroende, lycka, välbefinnande, välmående, Personlig utveckling, mänsklig tillväxt, beteendeförändring, vanor, rutiner, lycka, depression, ledarskap.

Satsa Fullt Ut På Dig Själv – Självutveckling

0
Vad är den bästa investeringen att göra just nu? Är det i guld? Kol och gas? Fastigheter? Eller är det kanske förnybar solenergi? Jag tror att...