Hem Filosofi Hur Du Eliminera Dina Bekymmer

Hur Du Eliminera Dina Bekymmer

Problem stöter vi alla på i livet, mängder – men många gånger så möter vi fler än nödvändigt. Vissa fabricerar vi, vissa existerar inte ens – en fraktion är verkliga problem som vi måste möta. Så hur gör vi det?

Vem Säger Att Det Är Ett Problem?

Innan vi drog slutsatsen att vi stod inför ett problem, så stod vi inför en situation. Först då vi bestämmer oss för att vi har ett problem, så blir det ett.

Är situationen ett problem, eller är det dina tankar om problemet som är problemet? Vi alla har, eller kan gräva fram, 1000 saker som kan definieras som ett problem för oss. Men för det mesta så står vi inför situationer. Och det är tankarna kring hur vi ska förhålla oss till alla dessa situationer, som besvärar oss.

reklamannons

Alla dessa tankar bekymrar oss. Så när vi justerar vår lins, och ändrar vårt sätt att se på ”problemen”, och förfinar vår definition av vad som överhuvud taget är ett problem – så sållas massiva mängder bekymmer bort ifrån våra axlar.

Livet kanske inte är Hakuna Matata, men det är inte heller så svårt och besvärligt som vi ibland gör det.

Att Skilja På Mitt, Ditt Och Deras

Ibland identifierar vi oss med saker som inte riktigt rör oss, som inte är vår ensak att styra i. Vi tar på oss andras problem och gör dem till våra. Du bär inte världen på dina axlar.

Konsten Att Lösa Problem

När vi väl hittat ett verkligt, konkret problem, som faktiskt går att göra något åt – hur ska vi då gå till väga? Många riktar all sin uppmärksamhet åt problemet; låter sig uppslukas av det – så de blir dränerade, och problemet växer sig större. Problem löser man med lösningar, så vi borde ha bort fokus där. Tänka på den förväntade och önskade utgången – inte på hur svårt och problematiskt vårt problem är. 

“The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem.” – Captain Jack Sparrow

Slutsats: Jag vet inte om siffran är 80%, mindre eller mer, men procenten ligger där högt uppe någonstans. En stor del av våra bekymmer saknar verklig grund. När vi väl står inför problem, så borde vi vara lösningsorienterade och söka lösningar, när vi söker lösningar runt omkring oss, så ser vi snart att vi inte har så många problem längre.

4 Fascinerande och lärorika böcker om ämnet: 

-reklamannons-

Lär mer: Mindset – Vägen Till Framgång


Gillade du det du läste? Då får du gärna dela det vidare till en vän. Vore grymt kul om du vill lämna en kommentar här nedanför. Du kan hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande och upplyftande information genom att skriva in dig på nyhetsbrevet.

Framgång. Lycka. Kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,287FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Effektivitet, produktivitet, oro, stresshantering, stress, framgång, personlig utveckling, personlig framgång, självutveckling, ett positivt sinne.

2 Principer För Effektivitet Och Minskad Oro

2
Jag läste nyligen ur boken Få det gjort: Svart bälte i vardagseffektivitet. La den åt sidan, och gav mig på något som var mer passande...