Hem Filosofi En Makalös Resa - Att Njuta Av Processen

En Makalös Resa – Att Njuta Av Processen

Resan Eller Målet

Många gurus brukar betona vikten av att vara i nuet och att ta vara på ögonblicket. Och till motsats så har vi många framgångsfulla motiverande talare som förespråkar om att jaga sina drömma och uppnå massiv framgång. Man ska inte stanna upp, det är bara att fortsätta att springa i hjulet tills man uppnått de där målen.

Dessa två levnadssätt går emot varandra, men måste man välja ett av dem? Kan man inte vara grundad i nuet och trots det jaga sina drömmar och sätta upp stora mål framför sig, man kanske kan hitta något mellanting – finna någon balans mellan dem två och inte välja en extrem?

annons

Problemet är inte att man sätter upp mål för sig själv och jagar dem med all sin kraft. Problemet är att man ofta gör det i tron på att man kommer nå någon slutpunkt, och när man väl är där, då är man lycklig. På andra sidan myntet så finns det de som tror att om man mediterar, och börjar praktisera de mer andliga ritualerna, då kommer man bli lyckliga.

Att Skapa Sitt Eget Lilla Paradis

När man pratar om Nirvana i den österländska traditionen, då pratar man inte om ett vackert och harmoniskt paradis som man kan nå, en fysisk plats. Utan de pratar om något som händer i sinnet, det handlar om att uppnå en viss sinnesstämning, ett tillstånd i sinnet – och du kan göra det var som helst, när som helst.

[tweet]Följ alltid hjärtats önskan, vart det än för dig så kan du lita på att du hamnar rätt. [/tweet]

En Fantastisk Resa

Låt oss överväga dessa två alternativ: Du vandrar på en landsväg, du har en hel mil att vandra. I ena scenariot så vandrar du i en rask takt, du ser dig omkring; du njuter av fågelsång, du beskådar det vackra klimatet och blir begeistrad över de stora bergstopparna som sticker upp över de höga träden.

På vägen så ser du en hel drös med kossor som står och betar i hagen, när du går förbi så tittar de nyfiket på dig, och de vill gärna komma fram och hälsa när du vandrar förbi. När ett ungt par cyklar förbi dig så hälsar du glatt och ger dem ett leende, de hälsar vänligt tillbaka. Du hade det så trevligt på din vandring så du tappade nästan tidsbegreppet. Vips så var du framme, det kändes som att du nyligen hade börjat din vandring.

I det andra scenariot så släpar du dig fram på vägen, du vet vart du vill – men du gillar inte vägen du vandrar på. Du tycker det är en plåga, du gillar tanken av att ha kommit fram, men du skulle gärna bara slippa den långa plågsamma vandringen – du vill nå ditt mål, du vill inte vandra på en gammal sketen landsväg.

annons

Du har viktiga saker att utföra. Kossorna, bergtopparna, skogen, paret – du har inte tid för sådant nonsens, du fokuserar blint på ditt mål som du så gärna vill nå. När du väl kom fram så kändes det som att du hade vandrat i dagar, kroppen värkte och nu ville du inget annat än att vila. Det var ingen rolig upplevelse alls. All den där vandringen för att komma fram och vara helt slut?

[tweet]”Att smida planer för framtiden är endast användbart för dem som är kapabla att leva helt i nuet.” – Alan Watts[/tweet]

När vi inte njuter av vandringen, tar in alla intryck och uppmärksammar nuet, där saker och ting händer – då brukar vi inte heller ta till oss och njuta av vinsten av vår skörd. Om vi stirra oss blinda på målet så går vi miste om så mycket som händer här och nu.

Mål är fantastiska, vi behöver ledstjärnor i livet – och mål kan vara det för oss. Men målet i säg är inte det viktiga, det tillfredsställer bara egot för en stund. Människorna vi tjänar, sakerna vi upplever, det vi känner – allt som sker på vägen gör oss genuint lyckligare och berikar vår tillvaro. Ha en fabulöst riktiga jäkla härlig resa genom livet vännen.


Diggade du inlägget? Dela då det vidare till en vän vet jag. Jag vill gärna höra din åsikt, du kan lämna en kommentar nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande information så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

annons

annons

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Var snäll och skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

Jag Är Social

49,692FansGilla
16,405FöljareFölj
269PrenumeranterPrenumerera
Psykologi, Tacksamhet, positivitet, hälsa, livsstil, motivation, inspiration, glädje, självkänsla, självförtroende, depression, mental styrka, positiv psykologi, psykisk hälsa, psykisk ohälsa, framsteg, framgång, Ett Positivt Sinne, Positivavibbar

3 Saker Som Gör Dig Psykologiskt Stark

 Vår psykologi styr vårt liv på många sätt. I dagens inlägg så kan du läsa om tre saker som kan göra oss psykologiskt starkare.  Förlåt...