Hem Livsstil En Psykologisk App - "Den Digitala Kompisen"

En Psykologisk App – ”Den Digitala Kompisen”

Teknologin kan användas för att få oss att må bra, och hjälpa oss i vardagen. Jag tror att de flesta som läser det här blogginlägget, och alla mina andra texter – gör det genom telefonen. (Hej där! Kul att du hitta hit förresten.)

Fick lära mig om en cool app häromdagen, när jag skrev med en doktor i psykologi, från Linköpings Universitet. Blev väldigt fascinerad av arbetet de utförde. Hoa, med ett gäng kollegor, har byggt en häftig app som heter Shim. Den fungerar som en ”digital kompis”, som man kan chatta med.

annons

Shim – ”Kompisen” som ställer viktiga frågor

Det har gjorts en akademiskt studie, som visade att användare som regelbundet använde appen i två veckor, upplevde både mindre stress och högre emotionellt välmående än deltagare som inte använde appen. Appen får användaren att reflektera över sådant som är viktigt. Lite som Ett Positivt Sinne. 

Du kan ladda ner appen på Itunes: Shim – Din digitala kompis

annons

Deltagarnas kommentarer

annons

annons

[tweet]”Det finns ingen app som har gjort det så lätt att reflektera över saker i livet som Shim. Man kan få ut något bättre av sin tid än att bara kolla Facebook genom att öppna Shim och reflektera över viktiga saker.”[/tweet]

[tweet]”Det bästa med att prata med Shim är att det gjorde att jag visade uppskattning och tacksamhet mot andra, något som jag annars inte brukar göra.”[/tweet]

Jag tycker det är störtcoolt när man kan använda teknologin på sätt som främjar ens välbefinnande, och förenklar det för en i vardagen på olika sätt. En app på min dator släcker ner min dators ljus på kvällen (F.Lux), en annan registrerar tiden jag spenderar på Facebook och andra sidor. (Vilket är alldeles för mycket ibland!)

Just nu är appen nylanserad i Sverige, och finns till Iphone. Blev lite ledsen i ögat, eftersom jag har Sony (Android). Så jag kan inte testa appen ännu. Men, en version till Android kommer också! Vill bjuda in dig som är intresserad och kan,  att testa! Håll mig uppdaterad om vad du tyckte!

Teknologin – Låta den arbeta för oss

Sociala medier, appar och teknologi generellt – kan både hjälpa och stjälpa. Oavsett om det gäller Facebook, eller appar i ens telefon – så borde man använda det på ett sätt som förenklar och förbättrar. Det är sagt att de första 30 minuterna på Facebook, leder till ökad välmående, därefter så har det motsatt effekt om man fortsätter skrolla och ha sig som en tok. Då blir man mer och mer avtrubbad inför upplevelsen.

Därefter har man fått nog på kattbilder, bebisar och inspirationstexter för stunden. Sen behöver hjärnan en paus. Det verkar som att Shim kan hjälpa en att se saker i det stora perspektivet och vara lite mer närvarande.

Testa gärna appen: Shim – En Digital Kompis 

Du kan läsa mer om appen på Voister.

Vad tycker du om hur vi använder sociala medier, och teknologin? Personligen tycker jag det är spännande hur vi kan använda teknologin till vår fördel, men det bör samtidigt göras med ansvar. Mitt arbete skulle inte nå ut till en kotte om det inte vore för kraften i sociala medier, så det är jag mäktigt tacksam för. Om du testar appen så vill jag veta vad du tyckte, lämna en kommentar. 🙂

All kärlek, lycka och frihet.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Var snäll och skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

Jag Är Social

52,758FansGilla
17,063FöljareFölj
271PrenumeranterPrenumerera
Kreativitet, Dejt, Relationer, kärlek, Prestation, må bra, hälsa, självkänsla, må bra, välmående, välbefinnande, depression, positiva vibbar, framgång, lycka, glädje, motivation, inspiration, personlig utveckling, självutveckling.

Att Gå På Dejt – Med Sig Själv

Jag fick det här fenomenala tipset en gång, om att gå på en "personlig dejt" med sig själv (dah!). Idén kom från en bok....
Förändring, förändra allt, Inspiration, motivation, framsteg, självkänsla, självförtroende, mål, målsättning, glädje, depression, vision, värderingar, välbefinnande, positivavibbar, ett positivt sinne

Nya Val Kan Förändra Allt