Hem Filosofi En Skit-Samma-Attityd (Minskad oro och stress)

En Skit-Samma-Attityd (Minskad oro och stress)

Jag tror stenhårt på att ha höga mål för sig själv, ha ambitioner och förvänta sig mycket av livet – och sig själv. Men i all strävan, förväntan och önskan – så kan man gå miste om allt som är av faktiskt värde – vilket är det som händer nu.

Mycket av vår oro är en produkt av att vi projekterar in i framtiden, eller så känner vi ångest för det som varit – få reella, konkreta problem existerar här och nu, i nuet. Oftast härstammar vår oro från våra egna tankar om hur vi förväntar oss att saker ”borde” vara, eller hur saker möjligtvis kan utspela sig i framtiden. Vår identifikation med hur och kanske ställer till det för oss – och ruinera det som är.

Inlägget innehåller annonslänkar från Bokus*

reklamannons

En Skit-Samma-Attityd

När vi är aktiva i nuet, engagerade i det som vi står framför – oavsett om det är att ta hand om barnen, uppvakta  flickvännen, åka inlines eller sitta och meditera – så mår vi som bäst då vi faktiskt är där i tillfället. Det skapar flow.  Vi är närvarande.

Man är mer belåten och lever med ett ökat välmående om man kan anamma en ”Skit-Samma-Attityd”, där man inte klingar alltför mycket till framtiden. För framtiden kommer oavsett, och hur den framtiden vi möter ser ut, avgörs av vad vi gör här och nu idag – och imorgon, och dagen efter det.

När jag säger skit samma, så menar inte en attityd där man lever som en fri själ och inte bryr sig ett skvatt om något alls – utan, helt enkelt att man skiter i sådant som är irrelevant för stunden. För att oroa sig över saker man inte kan kontrollera är galenskap – ändå så gör vi det (vi måste var lite smått galna hela bunten).

Mindre stress, mindre oro – mer awesomeness.

Böcker för ökad närvaro och mer awesomeness:

En Lovande Framtid

Så vad säger du – skit samma!  Är man grundad i nuet och äger tillfället man står framför, så är man mer kapabel att nå en önskad framtid. Likaså så är man mer effektiv och produktiv – för man agerar, och är aktiv i det som sker –  i motsats till att bara tänka på det som har skett och ska ske.

En fenomenal vecka består av bra dagar; en fantastisk månad består av fantastiska veckor – ett år av månader. Så, skit samma – ta en dag i taget och sug musten ur den värdefulla dagen. Det ska jag göra.

-reklamannons-

Berätta gärna vad du tyckte här nedanför.


Diggade du det du läste så får du gärna dela vidare. Vore grymt kul att läsa en kommentar från dig här nedanför. Du kan lätt hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer upplyftande och inspirerande information, genom att skriva in dig på nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,724FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Psykologi, tacksamhet, hälsa, Ett Positivt Sinne, Motivation, Inspiration, Framsteg, Depression, Mentalt Stark, Mental Träning, Influenser, Självkänsla, Självförtroende, glädje,Psykologiskt Stark

3 Saker Psykologiskt Starka Människor Gör Varje Dag

1
Här nere kan du läsa om tre saker psykologiskt starka personer gör varje dag för att må bra och vara på sin topp. De säger...