Hem Personlig Utveckling/ Självutveckling Ett Spektakulärt 2017 - Tack!

Ett Spektakulärt 2017 – Tack!

Det Som Är Värt Att Minnas

Under förra året, lite sporadiskt, så har jag fyllt en stor konserveringsburk med nedskrivna minnen. Registrerade upplevelser värda att minnas. En vän, som jag blivit bekant med mig genom Ett Positivt Sinne, hon köpte en anteckningsbok åt mig – det kom från ingenstans. Min bror var i bokhandeln, där hade han fått en anteckningsbok inslagen, och ombedd att lämna den till mig. AWESOME står det på boken. Superskoj!

Jag blev otroligt glad för det, hänförd. Väldigt paff. Först undrade jag vem denna okända sändare var, men sen greppa jag det. Hursomhelst, idag så öppnade jag upp ett gäng lappar och hittade en lapp, där det var skrivet i några få bokstäver om den händelsen – att läsa det och förstärka det minnet, fick det att bubbla lite extra inombords.

reklamannons

Det finns gott om forskning med empiriska bevis som pekar på att tacksamhet är bra för oss av en mängd olika anledningar, det får oss givetvis att må bättre – dah! Psykologer använder till och med ”tacksamhetspraktiker” som att föra en ”tacksamhetsbok”, för att förstärka och hjälpa människor må bättre – och att se att saker faktiskt går bra. Sådant är dock förmodligen till större nytta för något som redan mår hyfsat bra, men det har visat sig att även deprimerade personer kan dra nytta av en sådan övning.

Att stanna upp och känna in

När vi lever på momentum, gör, gör, gör – så är det lätt att missa att vissa saker faktiskt går otroligt bra! Personen som får en befordran, men inte stannar upp och registrerar det, går miste om något väldigt fint. Flickvännen som slumpmässigt får ett gäng buketter med vackra blommor under året, går miste om något om inte det blir ihågkommet  –  registrerat på papper, eller i sinnets minnesvalv.

När vi tittar tillbaka på 2017, om ett par månader – låt oss då varit närvarande under årets gång, så vi faktiskt ”uppgraderat” vår upplevelse av livet. Att vi känner att årets alla händelser faktiskt tillfört något extra.

Tack!

Jag enormt tacksam för att du följer Ett Positivt Sinne, är med på min resa – tar del av videoklippen, blogginläggen, bilderna och allt som publiceras. Interagerar och supportar. Tack för det! 

-reklamannons-


Om du diggade läsningen så får du gärna dela det vidare till en vän. Jag vill gärna veta vad du är tacksam över, lämna en kommentar här nedanför.

Du kan enkelt hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och mer inspiration genom att ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,282FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Prestation, må bra, hälsa, självkänsla, må bra, välmående, välbefinnande, depression, positiva vibbar, framgång, lycka, glädje, motivation, inspiration.

Du Är Ingen Hjärtlös Maskin – Ta Hand Om Dig

0
Hey där! Nu är klockan ungefär tjugo över åtta, och jag sitter i min säng, med datorn, skriver och käkar min kvällsmat. Känner mig...