Hem Personlig Utveckling/ Självutveckling Ett Spektakulärt 2017 - Tack!

Ett Spektakulärt 2017 – Tack!

Jag ser inte mitt huvud som en hårddisk. Så överallt här hemma så har jag anteckningsböcker, post-it-lappar och whiteboards – allt för att lasta av mina tankar någonstans. Under ett år är vi med om 1000-tals upplevelser, och bara en bråkdel mins vi.

Bara det när vi för ett samtal med en människa, så sållar vår hjärna bort mycket ”data” (information) ur ekvationen, för att inte överbelasta oss. Av miljontals ”bitar” information, så klistras bara en bråkdel fast i sinnet. Därför är det så fenomenalt att skriva ner saker.

Det Som Är Värt Att Minnas

Under förra året, lite sporadiskt, så har jag fyllt en stor konserveringsburk med nedskrivna minnen. Registrerade upplevelser värda att minnas. En vän, som jag blivit bekant med mig genom Ett Positivt Sinne, hon köpte en anteckningsbok åt mig – det kom från ingenstans. Min bror var i bokhandeln, där hade han fått en anteckningsbok inslagen, och ombedd att lämna den till mig. AWESOME står det på boken. Superskoj!

annons

Jag blev otroligt glad för det, hänförd. Väldigt paff. Först undrade jag vem denna okända sändare var, men sen greppa jag det. Hursomhelst, idag så öppnade jag upp ett gäng lappar och hittade en lapp, där det var skrivet i några få bokstäver om den händelsen – att läsa det och förstärka det minnet, fick det att bubbla lite extra inombords.

Prenumerera gärna på YouTube för fler liknande videoklipp. 

Det finns gott om forskning med empiriska bevis som pekar på att tacksamhet är bra för oss av en mängd olika anledningar, det får oss givetvis att må bättre – dah! Psykologer använder till och med ”tacksamhetspraktiker” som att föra en ”tacksamhetsbok”, för att förstärka och hjälpa människor må bättre – och att se att saker faktiskt går bra. Sådant är dock förmodligen till större nytta för något som redan mår hyfsat bra, men det har visat sig att även deprimerade personer kan dra nytta av en sådan övning.

annons

annons

Minnesbanken – Närvaro

När vi lever på momentum, gör, gör, gör – så är det lätt att missa att vissa saker faktiskt går otroligt bra! Personen som får en befordran, men inte stannar upp och registrerar det, går miste om något väldigt fint. Flickvännen som slumpmässigt får ett gäng buketter med vackra blommor under året, går miste om något om inte det blir ihågkommet  –  registrerat på papper, eller i sinnets minnesvalv.

När vi tittar tillbaka på 2017, om ett par månader – låt oss då varit närvarande under årets gång, så vi faktiskt ”uppgraderat” vår upplevelse av livet. Att vi känner att årets alla händelser faktiskt tillfört något extra.

annons

Tack!

Som jag påpekade i videon ovan, så är jag enormt tacksam för att du följer Ett Positivt Sinne, är med på min resa – tar del av videoklippen, blogginläggen, bilderna och allt som publiceras. Tack för det.


Om du diggade läsningen så får du gärna dela det vidare till en vän. Jag vill gärna veta vad du är tacksam över, lämna en kommentar här nedanför. Du kan enkelt hålla dig uppdaterat och gå tillgång till mer inspiration och fler tips, genom att ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Var snäll och skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

Jag Är Social

56,394FansGilla
18,233FöljareFölj
271PrenumeranterPrenumerera
Utmattning, stress, stresshantering, hälsa, måbra, prestation, Positivavibbar, Ett Positivt Sinne, Albin Karlsson, Livsstil, Psykisk hälsa, Psykisk ohälsa, utmattningssyndrom, motivation, inspiration

8 Saker Att Tänka På Innan Du Blir Utmattad & Slutkörd

Undvik katastrofen - pip pip pip Innan man råkar ut för en viss hälsokris, så har det förmodligen blinkat och pipit en hel del. Vad...
Förlåtelse, Ett Positivt Sinne, lycka, framgång, utveckling, hälsa, mental styrka.

Konsten Att Förlåta