Hem Mänsklig Optimering Färre "Måsten", Ökad Sinnesfrid - Sluta Stressa Över Dumma Saker

Färre ”Måsten”, Ökad Sinnesfrid – Sluta Stressa Över Dumma Saker

Vårt första alternativ när vi är stressade, är ofta att göra något. Det finns många saker man kan göra. Själv brukar jag bland annat praktisera Yoga Nidra, och olika andningstekniker, som jag tycker smälter bort stress och spänningar. Men ofta så kanske inte lösningen är att göra mer, utan att sluta göra det som skapar stress från första början. Många av våra ”måsten”, kanske inte är så högt prioriterat, när allt kommer till?

Att rensa ut och göra det lätt

I stället för att fylla på ”att-göra-listan” med flera saker, så tror jag, att det är lämpligt att i många fall fråga sig vad man faktiskt kan stryka från ens lista. Vilka saker kan man släppa taget om? Hur kan man göra det lättare? Mindre komplicerat? I mitt liv så försöker jag göra det så ”lätt” som möjligt. Fokusera på det som är viktigt, och sålla bort sådant med lägre prioritering. Små saker som att rensa ut onödiga saker man inte använder. Det är sagt att vi använder 10 % av innehållet i vår garderob.

Så varför inte ge bort lite av det som bara ligger? Det kommer glädja någon, och skapa sinnesfrid hos dig. Väldigt ”framgångsrika” människor, som skaparen av Facebook, Mark, lägger väldigt lite tid klädstil. För samma energi som han lägger där kan han lägga på att aktivt arbeta på något som är större än honom. Mycket som vi låter trängas in i vårt liv, och påverka oss på ett negativt sätt – är irrelevant i det stora perspektivet. Tänk så här: det du stressar över – kommer du ens bry dig om det om en vecka, månad eller år?

reklamannons

Vad är viktigt i ditt liv?

I mitt liv så har jag tre grundpelare, som jag försöker bygga mitt liv runt. Min sinnesfrid, hälsa och mitt välbefinnande. Jag tror att det är ett viktigt fundament. Har man det, så fungerar det mesta. Man tar bättre beslut och saker flyter på bättre. Mycket av det vi låter rubba vår sinnesfrid – som andras kommentarer, och andra ”världsliga” saker, har väldigt låg prioritering. En hel del av våra ”måsten”, skulle vi i denna stund om vi grunnar över vad som verkligen måste göras, kunna sluta med på momangen.

För att minimera stress och skapa mer sinnesfrid i livet, i en ganska hektiskt och komplex värld, så kanske det inte är en fråga att göra mer – utan mindre. Göra färre saker, men viktigare saker. Identifiera fler saker man kan släppa. Ogynnsamma tankar, aktiviteter – människor som man inte går ihop med, som skapar drama och så vidare, och annat som skapar friktion och stress – bara släppa det. 


https://youtu.be/ugabJIHe_I4


Riv sönder ”måste-göra-listan”

Något som kännetecknar Ett Positivt Sinne, är att försöka leva efter hjärtat.  Leva sin egen ”sanning”. Göra det som får hjärtat att vibrera. Livet är för kort för att göra en massa dumma saker som i det långa loppet inte får en att må bra. Så varför inte spica upp ”att-göra-listan”, med en massa ”vill-göra-aktiviteter”? Bara det att formulera om ens mål och aktiviteter, från måsten till något man vill – minskar stress och skapar mer mening. Får en att uppleva mer flow, och ett ökat välbefinnande. Så, vilka saker kan du släppa taget om idag? Vad gynnar inte dig längre i din evolution som människa? 🙂


Gillade du inlägget? Dela det vidare till en vän vetja. Vore kul att chatta lite med dig, så lämna gärna en kommentar här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad, få tillgång till mer information om mänsklig optimering och mänsklig tillväxt – så är du välkommen att ansluta dig till mitt maxade nyhetsbrev.

-reklamannons-

All kärlek, lycka och frihet.

Albin Karlsson.

Peeace out!

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,280FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Personlighetstyper, extroversion, introversion, introvert, extrovert, ambivert, självkänsla, självförtroende, personlig utveckling, självutveckling, måbra, framgång, framsteg, motivation, inspiration.

Att Förstå Sig På Sig Själv & Få Vara Som Man...

0
En vän skrev en sak som fick mig att grubbla över en tanke en del igår. Jag brukar dela med mig av en text,...