Hem Filosofi Förändra Dina Tankar - Förändra Din Värld

Förändra Dina Tankar – Förändra Din Värld

Att Sticka hål på bubblan

Vad som oftast håller oss tillbaka i livet, är inte fysiska begränsningar – utan snarare blott idéer om oss själva. Tankar om vad vi kan och inte kan. Men dessa är sällan verklighetsförankrade – oftast är det bara påhittade historier. Vi alla har en idé om vilka vi är, och den idén är ibland precis det som håller oss tillbaka – hindrar oss från att vara den vi skulle kunnat vara – och uppnå det vi skulle kunnat uppnå – om vi inte levde i bubblan med en massa idéer som vi skapat för oss själva.

Vi alla lever i en ”bubbla” vars innehåll vi har bestämt oss är den vi är. Utanför bubblan vi skapat för oss själva, som som ska symbolisera ”mig/jag”, alltså vår identitet med vår självbild och allt – utanför den, så finns det bara möjligheter. Oändlig potential.

Grejen är den, att det är lätt att man bygger upp en bubbla med material från det förflutna – gångna erfarenheter. Det är att hålla sig själv tillbaka, att bara använda det ”materialet” – när man faktiskt har förmågan att fantisera, och måla upp visioner för sig själv och sätta upp nya mål, som är i linje med vad man vill – för att sedan drivas mot den framtiden.

Vill man skapa något nytt så måste man tänka något nytt.

Att Se Potentialen Och Tro På Sig Själv

Förr gick en sån här myt att vi endast använder 10 % av hjärnans kapacitet. Men med hjälp av EEG-maskiner (som mäter hjärnans elektriska aktivitet) och annan teknologi som forskare använder för att studera vår hjärna, så kan de klart se att vi använder hela vår hjärna. Men, man kan lätt säga att de flesta av oss inte lever upp till hela vårt potential. Jag gör då inte det, alltid.

reklamannons

Många gånger gör vi nog inte det eftersom vi inte ser vår potential – vi är begränsade av vår idé om vad vi ”kan och inte kan”, av gamla historier om oss själva – den där himla bubblan igen! Så vi kanske behöver spricka hål på den här bubblan då och då, eller expandera den åtminstone. Ge utrymme åt nya idéer – nya versioner av oss själva. 

Förändra Dina Tankar – Förändra Din Värld ❤️ 🔥

(Inlägger fortsätter nedanför.)

https://www.youtube.com/watch?v=eLLJYb7nCEo&spfreload=5

För att prenumerera för fler videoklipp: Klicka här

Har du lyckats övertala dig själv, då är du halvvägs där.

Tankesätt avgör levnadssätt

För att lyckas med saker som är åtråvärda för oss, och uppnå våra drömmar och uppleva annat vi vill i livet – så tror jag det ligger en stort kraft i att övertyga sig själv i att det är möjligt, först och främst. För om man inte kan se sig själv som en person som kan åstadkomma en specifik sak – då kommer man aldrig ta de nödvändiga stegen. Våra idéer om oss själva och världen vi lever, ger färg till vår värd – vi lever ut våra idéer och skapar vår verklighet – så tänk stort om dig själv.

-reklamannons-

Relaterat Inlägg: Släpp Taget – Ömsa Skinn

Se den där potentialen – även om du inte är där du vill vara nu – så se möjligheten: du kanske inte är där nu, men du kan vara där snart. Vi kanske inte kan allt nu, men vi kan lära oss det mesta. I nuet finns det bara möjlighet och potential – så länge man inte låter sig fängslas i gårdagens historia om sig själv. Varje dag skriver vi vår historia – och vi väljer själva vilken form den berättelsen ska ta. Så skriv en episk berättelse, lycka till!


Hoppas du uppskattade läsningen. Dela gärna inlägget vidare till en vän. Vore kanonkul om du ville lämna en kommentar nedanför så chattar vi lite. För att hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler inlägg och tips, så kan du enkelt ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

All kärlek, lycka och frihet.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,280FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Måndagsinspiration, inspiration, motivation, självkänsla, självförtroende, glädje, lycka, tacksamhet, måndag, positivavibbar, framsteg, Albin Karlsson, depression, lycka, välbefinnande, välmående,

Måndagsinspiration: Förvänta Dig Det Bästa

0
Måndagsinspiration: Förvänta dig det bästa av livet Det går inte alltid som man vill i livet, mitt år gick inte helt efter plan. Minst sagt....