Hem Livsstil Förbättra Ditt Minne Med Den Här Växten

Förbättra Ditt Minne Med Den Här Växten

Många saker kan påverka vårt humör. Det har visat sig finnas fyra speciella örter som har en speciell förmåga att påverka vårt minne och humör, det antyder ny forskning från ett universitet i Newscastle, Northumbria. Här nere kan du läsa om en väldoftande ört, som har visat sig kraftigt kunna förbättra vårt minne. Jag låter just denna ört dofta här hemma, och ibland använder jag den i fotbad. Det är inte Marijuana! 

Oljan gav dem bättre minne och prestationsförmåga

Försökspersoner delades in i olika grupper. Sittandes i ett bås, så exponerades varje deltagare i grupperna för olika mängder av doft från rosmarin i oljeform, som spreds i luften med en doftspridare. Sittandes i slutna bås, med en uppiggande arom i luften, så fick försökspersonerna utföra en rad olika kognitiva tester på en dator. Testerna undersökte bland annat deras arbetsminne (korttidsminne), exekutiva funktioner och uppmärksamheten hos deltagarna.

 

reklamannons

Minne, Örter, Lifehack, Prestation, Humör, mående, lycka, positiva vibbar, hälsa, ett positivt sinne, glädje, framgång, personlig utveckling, självutveckling.

 

Rosmarin innehåller ett ämne som heter 1,8-cineole. Tydligen så aktiverar 1,8-cineole, eller även så kallade eukalyptol, minnesfunktioner i hjärnan. Forskarna tog blodprov av deltagarna. Det visade sig att ju mer av det här ämnet, eukalyptol, deltagarna hade i sitt blod – desto bättre presterade de på testar som utmanade deras kognition och minne. Man får i sig ämnet genom partiklar som når vår näsan och transporteras in i blodomloppet. Så det ämnet, och- /eller möjligtvis andra ämnen från rosmarin kan ha en positiv effekt på vårt minne.

Är du tokig i te? Bra för dig

En annan studie med 180 volontärer, visade att pepparmintste kunde leda till ökad klarhet, bättre arbetsminne och långsiktsminne. Kamomill skapade en motsatt effekt. Så förmodligen bäst att hålla sig till det vid läggdags. Något annat som har en enormt positiv effekt på vårt minne, är att promenera, jogga eller springa.

Hur gör man?

Vad man kan göra för att möjligtvis uppleva ett lite bättre minne, är att köpa ren eterisk olja, och låta det dofta gott hemma. Det finns doftspridare man kan använda, men jag släpper ut några droppar i en lite skål, med lite papper i som det får suga åt sig i. Annars kan man använda en tygbit. Det doftar ganska så starkt, så man behöver inte använda så mycket. Som jag skrev ovan, så kan man släppa i några droppar i ett fotbad också. Så varför inte ta och sniffa i dig lite rosmarin?

-reklamannons-

Relaterade inlägg: 


Hoppas du uppskattade inlägget. Dela det gärna vidare till en vän, så får vi alla ett bättre minne. Har du testat att använda rosmarin innan? Vad tycker du? Lämna en kommentar här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler inlägg så kan du ansluta dig mitt nyhetsbrev.


Referenser: – Northumbria NCBI – UHR

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Psykisk ohälsa, psykisk hälsa, hälsa, livsstil, framsteg, Ett Positivt Sinne, Motivation, Inspiration, Glädje, Medveten Närvaro, Bloggare,

Är Det Okej Om Jag Mår Lite Dåligt? – Psykisk (o)hälsa

1
Det här med att må dåligt är något som vi inte glatt pratar om i samhället. Vi har en lite anti-attityd till det jobbiga...