Hem Inspiration Forskare Säger: Tacksamhet & Kärlek Är Snabbaste Vägen Till Ökat Välbefinnande

Forskare Säger: Tacksamhet & Kärlek Är Snabbaste Vägen Till Ökat Välbefinnande

Vi alla vill känna att vi mår bra, med ett stabilt och kraftigt välbefinnande. Det finns tusen och en sätt att öka ens välbefinnande, som inte innefattar att man lurar sig själv, hypnotiserar sig själv eller dylikt. Forskare menar att tacksamhet och kärlek kan vara våra bästa odds för ett rikare liv med ökat välbefinnande. Läs mer om det här nere.

I en artikel i Sientific Americanså skriver Scott Barry Kaufman om ett samarbete som han, Susan Cain (grundaren till Quite Revolution), och Spencer Greenberg ingick i. De samlade information från 517 personer, i ett försök att se vilka styrkor/kvalitéer har en starkast korrelation med välbefinnande. Den positiva psykologins fader Martin Seligman har tagit fram 24 styrkor som leder till ett ökat välbefinnande. Av alla 24 styrkor som analyserades, så var det bara 1 som inte ledde till ökat välbefinnande: ödmjukhet. Men gissa vilka tre som var på toppen!?

Först kom hopp Sen kom tacksamhet lite efter. På tredje plats, kom kärlek, tro det eller ej. Om man ska var pragmatisk, så borde vi alltså satsa på tacksamhet och kärlek om vi vill öka bland annat vårt välbefinnande. Ingen snabb ”lyckoformel”. Personligen så tror jag på en indirekt approach – som att leva i tacksamhet, skapa mening i ens liv, bland annat. Mer om det i ett annat inlägg.

reklamannons

Vad kommer först?

Tacksamhet kommer först. Observerar man människor som det går bra för, så har de en benägenhet att alltid vara tacksamma över saker. Studera människor. När människor är tacksamma så attraherar de till sig fler saker att vara tacksamma över. De breddar helt enkelt sitt perspektiv, fokuset – och blir mer receptiva för goda saker ska kunna ta sig in i ens liv. De skiner, och deras ”shine” är attraktivt. Ta och studera kända artister, entreprenörer, och dylikt. De skiner ofta, och är alltid tacksamma.

När vi är pessimistiska och cyniska, så är det som att vakna upp på morgonen med en massa klet i ögonen. Man ser suddigt. Inte riktigt klart. Även om någon dumpat en stor guldklimp på ens vardagsrumsgolv, så kan man missta det för att vara en tennisboll – eftersom man inte ser saker i sitt rätta perspektiv. Startar man dagen med tacksamhet, så ”prajmar” man sig själv till att se alla ens möjligheter. Blir mer öppen för dem. Attraktiv.

En Tacksamhetsövning – Tre Välsignelser

Det finns en liten övning som man kan utöva för att optimera ens välbefinnande och stärka ens mindset. Som kan ”höja ens vibrationer”. Vilket i sin tur kan leda till ett rikare liv på alla plan. Det handlar  om att registrera det man är tacksam över. Övningen har kallats Tre Välsignelser. Den går helt enkelt ut på att man tar och skriver ner, tre saker som man är (genuint) tacksam över. Det har visat sig att denna övning, om man utför den kontinuerligt – kan öka ens välbefinnande märkbart. Möjligen leda till ökad kreativitet och andra positiva saker.  (Inlägget fortsätter nedanför!) 

”Leva i tacksamt börjar med att bekräfta det goda och erkänna dess ursprung.” – Robert Emmons   (The Little Book Of Gratitude)

Tacksamhet är att leva i sanning

I introduktionen till sin lilla bok, The Little Book About Gratitude, så skriver Robert Emmons, världens främsta expert i tacksamhetsforskning, så här: ”Att leva i tacksamhet är att leva i sanning. Det är den mest exakta och ärligaste approachen till livet. ” Jag tycket det stämmer väl. För det skulle till så mycket för att man ens skulle vara här. Många krafter skulle arbeta tillsammans för att saker skulle till som de är.

Så vad är du tacksam över?

Emmons menar att tacksamhet är att uppmärksamma det som är ”gott”. Den största tacksamhetsfaktorn är saker som är utanför ens kontroll. Som saker andra människor gör, eller incidenter som vi själva inte styrde över. Jag är tacksam över att du ville läsa ända hit! #Bless. Över min fina familj. Att få bedriva Ett Positivt Sinne och nå ut till en massa goa människor. Finns mycket att vara tacksam över. Skriv gärna en rad här nere om vad du är tacksam över. (Det kommer öka ditt välbefinnande.


Dela gärna inlägget vidare till en vän.

-reklamannons-

Du kan hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips om mänsklig optimering och vardagsinspiration, genom att ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Följ mig på mina andra kanaler. <3

Snapchat: @positivavibbar
Instagram: Ett Positivt Sinne
FacebookEtt Positivt Sinne
YouTubeAlbin Karlsson 
Twitter@positivavibbar

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

1 KOMMENTAR

  1. Hej Albin
    Kul att läsa ditt inlägg. Spridningen av kärlekens budskap på alla sätt är det bästa vi kan göra idag. Jag har börjat ägna mig åt detsamma.

    mvh Jon

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Motivation, Motiverad, inspiration, målsättning, mål, mening, lycka, glädje, välbefinnande, välmående, tacksamhet.

Att Vara Och Förbli Motiverad – Inre Styrkan

0
Motivation är något man kan få kämpa med ibland, det kan vara svårt ta sig igenom vissa dagar, och göra alla de där viktiga...