Hem Böcker Fortsätt Drömma, Fortsätt Leva

Fortsätt Drömma, Fortsätt Leva

Många tycks ha svaren till hur man finner lyckan i livet, och alla har det rätta svaret, för rätt pris. Men det finns nog ingen sådan magisk kula, man måste helt enkelt ta ut sin egen riktning och vandra sin egen väg i livet, och göra det som funkar för en själv  – om man ska vara riktigt tillfreds med sig själv.

Leva i nuet, vart annars?

Sedan Gautama Buddhas tid, och även innan dess – så har många predikat att vägen från lidande, oro och stress – är att stilla sinnet och leva i nuet. Dagens största förespråkare i västvärlden är nog Eckhart Tolle, som skrivit böcker om att ”leva i nuet”. Idén att när vi stillar våra tankar och lever mer i nuet, så mår vi bättre – är helt rätt. Mestadels av vår stress och oro är resultatet att vi tänker för mycket, eller på knasiga sätt.

Men att tänka på framtiden kan också vara en stor källa till ökad glädje i ens liv.  Eckhart och alla andra förespråkare, menar inte att man måste bosätta sig i nuet och bli alldeles passivt för att leva ett rikt och lyckligt liv. Tvärt om så pushar Tolle på att varje människa borde sträva efter att leva ut sitt eget syfte.

reklamannons

Att leva sitt syfte

Att sträva efter ”rätt” saker, leder till en enorm förnöjsamhet hos oss – att leva sitt syfte, leva sina drömmar, det leder till en väldans fröjd och lycka. Tanken är att inte vara så himla bunden till målen – utan vara dedikerad till ”syftet”. Om du misslyckas och får smaka grus är mindre viktigt, det viktiga är att leva från hjärtat och göra sådant som är en kärt.

Misslyckas du då du engagerar dig i dina drömmar, så är du fortfarande glad – du har fortfarande en ”vinnarmentalitet” – för du försökte, det är mer än vad många gör faktiskt.

Stämpla inte ut dig i förtid

Många signar ut från livet när de kommer upp i vuxen ålder. De lever, andas och utför dagliga sysslor – men gnistan i ögat finns inte riktigt där. Den där lekfullheten som bubblade inom en som barn förtrycks, och med tiden är blir såporna på tv:n det viktigaste i livet.

Vem som vikt ut sig och vilken Hollywoodfru som har gjort vad, är av större intresse än det man själv pysslar med. Livet börjar handla om att betala räkningar och andra krav – trivialiteter, vilket är galenskap. Det väcker bitterhet inom en. Men barnet finns alltid kvar där inom, i väntan på att få att få komma fram och leka.

-reklamannons-

Lek ut ditt hjärtas önskan – fortsätt drömma

Så gör mer av det som känns som lek för dig, vad det än må vara – samtidigt som du inte är alltför bunden till hur saker och ting ter sig. Fokusera på resan. Det är inte klyschigt, för högfärdigt eller ambitiöst att drömma och sträva efter att gå sin egen väg. Varje resa är personlig – alla tickar på olika sätt. Det finns inga rätt eller fel vägar att ta. Men det finns vissa saker som får just dig att ticka, gör mer av det – gör mer av det du älskar att göra. 


Hoppas du diggade inlägget. Dela det vidare till en vän vetja. Lämna gärna en kommentar här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterat och få tillgång till fler tips och mer inspiration så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

All kärlek, lycka och framgång.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Positivt Tänkande, promenader, hälsa, träning, välbefinnande, välmående, visualisering, vision, affirmationer, loa, personlig utveckling, rutiner, vanor

Glöm Positivt Tänkande, Ta En Promenad Istället

0
Många kan svära till gudarna att positivt tänkande ger färg till dagen och förbättrar ens liv, och det är inte så att jag förnekar...