Hem Filosofi Ge Det Tid - Väx Som Bambuträdet

Ge Det Tid – Väx Som Bambuträdet

Att kämpa på, dag in och dag ut, utan att se några resultat – det kan kännas jäkligt! Man gör allt man kan, men man ser inte de önskade resultaten. Även om man inte ser sina ansträngningar ta form, så kanske dem gör det i det dolda trots allt.

Ge det tid

Bambufröt placeras i marken, man vattnar fröet, ser till så att klimatet är det rätta – säkerställer att jorden är näringsrikt, och noggrant ser till så att inga djur bökar och har sig i jorden. Man utför arbetet. Trots ens ansträngningar, så händer inget. Det är frustrerande, men eftersom man är hängiven till processen, så fortsätter man. Tiden går, snart har ett helt år gott – och ingen bambu har trätt upp ur marken – och eftersom man är en mentalt frisk person, och ser galenskapen i allt väntande, så ger man upp.

Ett Videoinlägg : Ge Det Tid – Väx Som Bambuträdet

reklamannons

Tålamod – viktigt arbete tar tid

Grejen är den, att den erfarne trädgårdsmästaren vet att det kan ta upp till tre år för vissa bambuskott att bygga och etablera det nödvändiga rotsystemet, bredda ut sina rötter – innan bambun är redo att skjuta upp i höjden. När bumbuträdet har format en robust och säker grund där i backen, så träder trädet upp ur marken och exponentiellt växer i en extrem hastighet.

Vissa arter kan växa hela 91 centimeter under ramen av ett dygn – vilket är galet mycket. Så under tre år, så såg man inga synliga bevis på att ens ansträngningar gav resultat, men där, under det sista året – så växte trädet upp ur backen i en explosionsartad fart.

Tillit i processen

Den här metaforer kan man använda som en analogi till våra personliga prestationer. Oavsett vad man än arbetar för; om det så är att bygga ett starkt förhållande, förverkliga sina drömmar och öppna upp en frisörsalong, skriva en bok, eller förbättra sin hälsa – så tar det en jäkla massa tid. I början kanske man inte ser resultaten man önskar. För den ivriga och otålmodiga så kan det upplevas som att inget händer, och man ger upp – men, i det dolda så etableras rotsystemet – så ha tillit, fortsätt ihärdigt och flitigt att arbeta på för det du tror på. 

-reklamannons-


Gillade du inlägget? Ta gärna och dela det vidare till någon som skulle uppskatta det. Genom att ansluta dig till nyhetsbrevet så kan du ta del av fler tips och mer inspiration. Jag vill veta vad du tyckte, lämna gärna en kommentar nedanför.

All kärlek, lycka och framgång. 
Albin Karlsson. 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,284FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Motivation, inspiration, Ett Positivt Sinne, Albin Karlsson, Inspiratör, Prestation, Mindfulness, Närvaro, Produktivitet, Effektivitet, Vanor, Rutiner, Hälsa, Framgång, Personlig Framgång, utveckling, personlig utveckling, självutveckling, humör, attityd, mindset.

Arbeta Smartare – Få Mer Gjort

0
Det är en konst att få saker gjort. Många gånger så kommer många andra saker i mellan. Vi blir distraherade. Det finns tusentals saker som...