Hem Hälsa Töm Inte Ditt Eget Batteri i Hopp Om Att Ladda Upp Alla...

Töm Inte Ditt Eget Batteri i Hopp Om Att Ladda Upp Alla Andras

Jag reflekterade över vad framgång var för mig förut. Det är ett ganska så svårt definierat. En sak är säker – den ”amerikanska drömmen”, är inte framgång i mina ögon. På min lista hamnade lite fluffigare termer som ”att leva i optimal hälsa”, och ”att leva från sitt hjärta”, och sinnesbalans högst. Men hälsan är något jag starkt prioriterar, och mitt välbefinnande – för jag kan inte åstadkomma något i världen, vara någon till hjälp – om jag inte tar hand om mig.

För mig betyder det att meditera de flesta mornar, ta en promenix i skogen då och då, springa och styrketräna lite, kasta i mig ett och annat kosttillskott, undvika vissa livsmedel – och försöka få de där åtta timmarna. För andra betyder det något helt annat.

Ladda upp dina batterier

Att upprätthålla den där balansen är essentiellt om man vill uppnå någon form av ”framgång”, och då även om den är materiell eller mer åt det ”spirituella” hållet. Testat mediterat när du är trött? Puh, det är inget vidare. Eller bara vara en hygglig fungerande människa? Det blir svårare om man inte är i balans.

Folk säger att tid är den viktigaste valutan. Men jag skulle säga att vår energi är det. Har själv haft lite ”dippiga” perioder i livet där det har varit kämpigt att ta sig ur sängen (eller soffan), och då har jag haft rikligt med tid – men legat back i energi. Så energin är att prioritera. Är av åsikten att det är bättre att leva ett kort men”laddat” driftigt liv med entusiasm, späckat med roligheter – än att leva ett långt och utdraget liv. Urk! Man vill vara full med ”juice” ju(?).

reklamannons

Töm inte ditt eget batteri i hopp om att ladda upp alla andras.

Ta hand om sig själv, så du kan ta hand om andra

När vi är stressade, hämmas områden i vår hjärna som styr över våra högre mänskliga funktioner. Som att kontrollera impulser; sätta mål, se konsekvenser.. o.s.v. Detta sker för att ge mer energi (syre/glukos, ect.) åt mer primitiva delar, som är av större vikt för vår överlevnad.

Så när vi inte tar god hand om oss, och vår ”energi”, så får vi det svårare att operera på en hög nivå där vi kan vara behjälpliga till andra människor och uppnå den där åtråvärda ”framgången”. Därför vill man ta hand om sig själv, inte minst sagt för sin egen del – utan också så man kan ta hand om andra. Man inte springer omkring som en yr höna. Eller kanske en lättirriterad ”diva”.

Läs Mer:  Var Inte Ett Sådant Ego – Ta Hand Om Dig Själv

Kreativitet, Dejt, Relationer, kärlek, Prestation, må bra, hälsa, självkänsla, må bra, välmående, välbefinnande, depression, positiva vibbar, framgång, lycka, glädje, motivation, inspiration, personlig utveckling, självutveckling.

En hejdundrans åktur – Vägen Till Framgång

Om man vill färdas långt, och åka i en hejdundrans fart – då måste man fylla upp sin tank och se till så att man har en motor som klarar trycket. Med andra ord: Man måste ha hand om sig själv. Checka in och ”serva” sig själv då och då. Ju bättre service man ger sig själv, desto bättre service kan man ge andra. När man mår bra, så går det bra

-reklamannons-

Fokuset går från ”jag” till ”vi” när man är i sitt eget optimala tillstånd där man mår så bra man kan. Ens prestationsförmåga är helt annorlunda. Resultaten är bättre. Och hej, som jag sagt innan – det gör dig inte till en uppblåst egoist bara för du ser över ditt egna, och ser till så att du mår bra. Det är snarare din egen skyldighet.


Gillade du inlägget? Dela det gärna vidare till en vän. Lämna en kommentar här nedanför så chattar vi. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler inlägg och mer inspirations så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Peeeeace out!

All kärlek, lycka och frihet.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,280FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Kreativitet, framgång, personlig framgång, lycka, glädje, utveckling.

Att Följa Sitt Hjärta – Leva Kreativt

2
Om du följt arbetet på Ett Positivt Sinne under en längre tid, så har du säkert märkt det att jag pushar väldigt mycket på...