Hem Filosofi Glöm Positivt Tänkande - Ta In Det Goda

Glöm Positivt Tänkande – Ta In Det Goda

Vi kan inte förändra precis allt här i världen, och få det precis som vi vill. Jag skulle vilja att vi sluter världsfred och att alla hungriga barn får mat i magen – jag tror du och jag delar samma önskan, men vårt önsketänkande kommer inte lösa saken.

Vad Vi Kan Förändra

Vad vi dock kan förändra, är vår subjektiv verklighet. Vad menar jag med det? Jo, vår egen upplevelse av världen. Vår upplevelse av oss själv och vår egen värld, borde vara så harmonisk och optimal som den möjligtvis kan vara. Vi kanske inte kan förändra allt i det yttre, men vår inre värld har vi stor kontroll över.

På sociala medier så finns det de som så fort något går dåligt, känner behovet att yttra sig och gnälla över saker och ting. Det är mänskligt, det ligger i vår natur att göra så, det är egot som hungrar efter uppmärksamhet. Så har vi även en ”primitiv radar” inom oss, vars uppgift är att uppmärksamma det negativa, för att söka efter potentiella faror. Men sen finns det också de som vad som än händer, försöker måla upp en vacker bild av världen, och göra det bästa av så gott som alla situationer.

reklamannons

Att Skapa En Fantastisk Upplevelse

Låt oss säga att du och en vän vandra igenom en park, där ser ni massvis med buskage, blommor och träd – din vän noterar att det finns en massa oplockat ogräs överallt, och fågelskit på bänkarna; du däremot, du tänker, ”Wow vilka vackra rosor! Så fascinerande hur växterna klättrar kring träden. Oh, vilket sött gammalt par som sitter på bänkarna. Bedårande!” 

Observera att både alternativen är en sann bild av verkligheten – men sedda från olika håll. Så vår uppmärksamhet skapar vår subjektiva verklighet till stor del. Det sistnämnda alternativet var inget positivt tänkande. Det var ett rationellt beteende.

Positivt Tänkande VS Rationellt Beteende

Man borde arbeta för att fostra sådant som man vill se och uppleva mer utav, och ta emot allt det goda som kommer i ens väg. Varje dag så blir vi möta av en mängd olika upplevelser, och det är lätt att man fastnar i det negativa – men det finns även mycket fantastiskt och underbart som händer som man inte borde låta sippra förbi ens uppmärksamhet.

Så positivt tänkande kan ha sin plats i vissa sammanhang, men i många fall så är det inte en fråga om det – utan bara en fråga om att anstränga sig mer för att ta in allt det vackra och fina i vardagen; gör det till sin uppgift att vara medveten om allt gott som sker.

-reklamannons-


Hoppas du diggade det du läste. Du får gärna dela det vidare. Du kan hålla dig uppdaterad, och få tillgång till mer inspirerande och upplyftande information genom att ansluta dig till nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,284FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
självutveckling, Självkänsla, självförtroende, lycka, välbefinnande, välmående, Personlig utveckling, mänsklig tillväxt, beteendeförändring, vanor, rutiner, lycka, depression, ledarskap.

Satsa Fullt Ut På Dig Själv – Självutveckling

0
Vad är den bästa investeringen att göra just nu? Är det i guld? Kol och gas? Fastigheter? Eller är det kanske förnybar solenergi? Jag tror att...