Hem Personlig Utveckling/ Självutveckling Gör Några Små Saker, Och Allt förändras

Gör Några Små Saker, Och Allt förändras

Många förväntar sig att förändring är svårt, och att det är något som sker väldigt drastiskt som resultat av beslutsamhet, vilja och ansträngning. Ibland är det så, och överlag, så bör man förvänta sig att en långsiktig och hållbar förändring kräver en jäkla massa ansträngning och beslutsamhet från ens sida. Men, måste det så svårt? Egentligen inte.

Förändring – Blicka längre bort

Problemet många gånger, är att vi är för närsynta. Vi vill att saker ska ske nu, nu, nu! På en gång. Den snabba belöningen vill vi åt. Den mänskliga hjärnan är konstruerad så – den vill åt all sort belöning, i alla dess former utan att behöva använda speciellt mycket energi. Den hindrar även dig och kroppen från att göra sådant som upplevs som ett ”hot”. Så, viss ansträngning och beslutsamhet är absolut ett måste, för att ”övervinna” vår primitiva programvara. Men det behöver fortfarande inte vara svårt. 

Tänk dig att du är ute och åker på ett oändligt hav. Nu får du för dig att navigera bara ytterst lite åt öst – ”ett-starkare-framtida-jag” tar du ut kursen mot. Sen åker du i samma kurs i fem år. Tror du den lilla rattrörelsen gjorde någon skillnad i var du är, i relation mot var du skulle varit om du åkte i samma riktning som du åkte i då du startade? Självklart! Du är många många mil därifrån. Det gångna livet är blott ett minne.

reklamannons

De Små Sakerna Gör All Skillnad

Precis samma princip är i bruk när det kommer till vår vardag. De små sakerna vi väljer att göra, kontinuerligt – kommer ta oss enormt långt i det långa loppet. Vill du förbättra hälsan? Då är det de knappt märkbara momenten du gör varje dag, som att äta en extra portion med grönsaker, som i ramen av några år, kommer ha skapat en markant positiv förändring.

Tänk dig att du vill ha mer tid åt kreativt arbete/lek. Tänk dig nu att du ändrar om dina kvällsrutiner, så att du kan gå upp en timme tidigare varje dag. Sen gör du så i tre år. Det ger dig 1095 extra timmar.  Alltså galet mycket tid.

Så det är de små sakerna som skapar radikal förändring i våra liv. En promenad runt kvarteret varje dag, i loppet av fem år – tror du det leder någon stans? Det gör all skillnad. I det fallet så minimerar du till och med din risk för alzheimers och andra degenerativa neurologiska sjukdomar, likväl främjar ditt mående och stärker ditt minne.

Kom igen, du klarar det – ge inte upp så lätt

Är inte du, likt mig, fascinerad över hur vatten som är så mjukt, kan slipa en sten till att bli alldeles slät? Eller hur ett ständigt tryck av vatten, riktat mot samma punkt, kan skära hål i berg? Eller hur en tillsynes kraftlös blomma kan penetrera något så hårt som betong? Vi kan lära oss mycket av naturliga fenomen.

Ihärdighet, och ständig ansträngning riktat mot ett visst ändamål är nyckeln – sen korrigerar man riktning lite då och då. Men nyckeln är att försöka hålla kursen. Du behöver inte nödvändigtvis ta i speciellt mycket, eller göra många saker – fortsätta bara göra det som fungerar.

Så min inbjudan är att blicka längre fram. Och kom ihåg, om många år, så kommer du vara ett nytt du, så låt dig inte begränsas av att du är en viss person just nu, och att du är där du är. Ta ut kursen – starkare, friskare, smartare, lyckligare, rikare – och åk stadigt i den riktningen.

-reklamannons-

Om några år så kommer ingenting vara sig likt om du hållit kursen stadigt. Inga dramatiska ändringar krävs, de små aktiviteterna utövade varje dag är avgörande. Ihärdigt plus ansträngning penetrerar det hårdaste motstånd. Tro på dig själv och fortsätt kämpa för det du tror på. Lycka till!


Hej där! Låt oss chatta lite här nedanför, och dela gärna inlägget vidare till en vän. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer upplyftande information, då kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

All kärlek, lycka och framgång.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,280FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Älska, Inspiration, självkänsla, hälsa, mål, nyår, inspiration, framsteg, blogg, bloggare, depression, självutveckling, personlig utveckling, Albin Karlsson, positiva vibbar, Positivavibbar, Ett Positivt Sinne, Självkärlek

Gör Det Som Får Dig Att Må Bra – För Din...

0
Till det nya året, så hör det till att man ger sig på några nya hälsomål, och andra utmaningar med avsikt att leva ett...
Förlåtelse, Ett Positivt Sinne, lycka, framgång, utveckling, hälsa, mental styrka.

Konsten Att Förlåta