Hem Filosofi Hitta passionen i ditt Vad och Varför

Hitta passionen i ditt Vad och Varför

När borde jag skriva det här inlägget? När är det rätta tillfället? Vart borde jag börja, borde jag börja med slutet kanske, eller sätta en rubrik först och arbeta runt den? På vilket sätt kan jag formulera mina meningar för att på bästa sätt förmedla budskapet till dig som läser, och, kommer jag bli dömd av läsaren när jag väl publicerat innehållet? Vill läsaren ens läsa det här .  .  .

Det är helt fel

Sådana tankar bär vi alla på, men det är alldeles fel tankar. En viss oro och försiktighet kan vara bra. Om inte jag skulle bry mig om vad du tyckte, så skulle jag kunna skriva vilken dynga som helst, med samvetet intakt – vilket inte är min avsikt. Jag vill inspirera, glädje, motivera och informera. 

Vi gör dock ofta det felet, vi börjar i fel ände; vi fastnar i alla detaljer. ”Hur ska jag göra saken” frågar vi oss, vi ställer frågan hur innan vi känner till vårt vad och varför. Som jag skrev ovan, så är mitt ”uppdrag”, (haa, låter som om ängeln Gabriel föll ner från ovan och gav mig ett gudagivet uppdrag) som sagt att inspirera, motivera, glädja och informera läsaren. Men, egentligen spelar det mindre roll vilket fordon jag väljer – bloggande och bilder är ett lovande medel för tillfället, eftersom jag älskar att skriva och skapa bilder i Photoshop.

reklamannons

Sarahs vad, varför och hur

Om Sarah är galet hälsoentusiastisk och verkligen brinner för att sprida hälsofrämjande information vidare till allmänheten, då är det hennes vad och varför, därefter kommer hennes hur. Hur hon gör det är mindre relevant. Det viktiga är trots allt att budskapet når ut till folk, så hon får se fler hurtiga och friska människor i världen. Henneshur sker per automatik när hon brinner för sitt vad och varför. Sarah skulle kunna föreläsa, skriva böcker och utnyttja en hel rad med andra fordon för att förmedla sin entusiasm och passion.

[tweet]Det finns inga perfekta tillfällen eller sätt att göra saker; man får ta tillfället i akt och göra saken så perfekt man kan.[/tweet]

Ibland får man helt enkelt rycka tag i en ände, och bara se vart den leder. Det går inte kalkylera och analysera livet i minsta detalj, sen på så sätt göra något i ”rätt” tillfälle, och på så sätt nå det bästa utfallet. Nej, det fungerar inte så. Det är bara att rycka tag i en lovande ände och arbeta sig framåt, och justera allteftersom.

Min slutsats: om du har passion i något, vad det än må vara, nässla inte in dig alltför mycket i hur, och alla dess teknikaliteter – det kommer bara suga musten och livet ur din passion, och ditt vad kommer framstå som tråkigt och livlöst. Det finns inga rätta sätt eller tillfällen att göra något.

-reklamannons-


Om du gillar mina inlägg så får du gärna gilla och dela med dig. Du kan hålla dig uppdaterad genom att skriva in dig på mitt nyhetsbrev. Lämna gärna en kommentar här nedanför eller på Facebook. Du kan också klicka din i på YouTube och prenumerera på min kanal där.

Önskar dig all framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,729FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Negativa tankar, Medveten närvaro, självkänsla, oro, depression, glädje, självförtroende, positiva vibbar, Ett Positivt Sinne, blogg, bloggare, inspiratör, hälsa, positive tänkande, tankar.

Oro, Stress & Negativa Tankar? Det är OKEJ!

0
Stress och oro, det är något vi alla upplever mer eller mindre. Ibland får vi för oss också att säga en massa tokiga och...