Hem Filosofi Hjälp! Hur Dräper Jag Ego?

Hjälp! Hur Dräper Jag Ego?

Återigen ett inlägg om det där tjattret vi alla har innanför skallbenet – du vet, Ego(t). Vi alla har ett, och då det härjar fritt så kan det skapa en kaskad med problem och konflikter – som kanske inte ens behöver existera. Så, en stor del bekymmer kan man eliminera om man tyglar och får en förståelse över det barnsliga egot.

Är det ens relevant?

Många av våra bekymmer kretsar kring att vi som människor tar oss själva alltför seriöst. Man står i universums strålkastarljus, allt som sker är en attack mot egots identitet.

Drama queens & Skvallerblaskor

Att stå i kön och snegla över rubriker och bilder bland skvallertidningarna kan vara roligt. Skrattirriterande. För där ser man att små saker kan lätt bli katastrofala saker. För visst är livet svårt när man är en superkändis och klänningen inte passar ens nyligen plastikopererade rumpa – life is hard. Jag menar det är tufft där ute i livet.

Egot, välmående, självutveckling, hälsa. mående, framgång.

reklamannons

Hur Dödar Jag Egot?

Terminologin ”Dräpa Egot” har man använt i alla tider, men det går inte. På samma sätt som man inte kan fånga sin egen skugga så kan man inte dräpa sitt ego. Ett ego lever alla med, det är den där lilla rösten som säger att du inte duger, att du måste tjänar mer pengar och uppnå en högre social status.

Men man är inte sitt ego. Det är bara en biprodukt av vår sofistikerade hjärna. Så man kan inte dräpa egot – men, man kan ta lite avstånd från det. Dissociera, skapa ett mellanrum – ta avstånd från egot. Man kan tysta det – skruva ner det bruset.

Det gör man genom att inte ta det så seriöst; riktiga bort uppmärksamheten. Meditation, yoga och alla andra praktiker handlar om just det, flytta sin uppmärksamhet från egot till andra saker – det kan vara ens andetag, kroppsliga förnimmelser, ljud eller att låta sig slukas i vad man än gör. Det betyder inte att man borde sträva efter att bli en känslokall stoiker eller liknande, snarare tvärt om – uppleva och känna mer, och vara mindre i ens huvud och analysera saker och ting.

[tweet]Världen behöver färre egon och mer kärlek.[/tweet]

Läs mer: Konsten Att Låta Saker Vara – Tysta Egot 

https://www.youtube.com/watch?v=_4ShmKq5Yls

-reklamannons-

Prenumerera på YouTube för fler videoklipp: Ett Positivt Sinne.


Hoppas du gillade inlägget. Jag skulle gärna vilja läsa en kommentar från dig. Vill du hålla dig uppdaterad och få tillgång till tips och inspiration så kan du ansluta dig till nyhetsbrevet.

All kärlek, lycka och framgång. 

Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,721FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Värderingar, Ett Positivt Sinne, Positiva Vibbar, Positiv Energi, Positivitet, glädje, framgång, personlig utveckling, självutveckling, andlig utveckling.

Att Stå Stark Och Vara I Kontroll – Know Thyself

0
Häromdagen efter jag skrivit ett inlägg Facebook så skrev en vän och frågade mig hur jag alltid kan vara så "positiv", positivitet är något...
Viljekraft, Viljestyrka, vanor, rutiner, lycka, framgång, personlig utveckling, personlig framgång, självutveckling, självkontroll.

Viljekraft eller Superkraft