Hem Hälsa Ingen Tackar Dig När Du Är Slutkörd Och Dina Batterier Är Tömda

Ingen Tackar Dig När Du Är Slutkörd Och Dina Batterier Är Tömda

Vår kultur och våra levnadssätt har förändrats en hel del från vad det var för bara någon generation sedan. Pressen är större för många. För väldigt många är det svårt att trycka på paus. I allt det här så är det viktigt att man hittar en balans. För vad gör man för nytta när man inte har några krafter kvar?

Din hälsa betyder allt

Vår hälsa betyder allt. Hur vi mår inom oss själva, och i vår kropp, påverkar precis allt. Allt vi gör. Det påverkar vårt arbete, relationerna, interaktionerna – allt. Hälsa är inte bara att ha en frisk kropp. Det är, för mig, att skapa en balans mellan kropp, psyke (sinne) och det vi skulle kunna kalla själslivet (i brist på bättre termer).

Hälsa betyder att (försöka) leva i integritet med ens inre värderingar, tänka sunda tankar, att stoppa i sig saker som får maskineriet att fungera optimalt – och kanske mest relativt i dag, och för detta inlägg – att faktiskt vila och skapa en inre balans. Att ge utrymme åt vila, åt rekreation, och se över ens egna inre behov. Inte vara så hård mot sig själv, se till att ha rationella krav på sig själv. Inte köra på hårdare än vad kropp och sinne orkar med. Det är ett problem idag.

reklamannons

Folk säger ofta att det är svårt, att ro om sig själv, ta hand om sig själv – att stanna upp i allt. Men jag vet inte. Är det inte mest en fråga om prioriteringar? Hur mycket man värderar sig själv, sitt mående och ens hälsa. Många gånger så trycker vi inte på paus, på grund av andras förväntningar. Vad ska andra tänka? Vad ska andra tycka? Är det inte lite egoistiskt att tänka på sig själv?

Ett annat illusoriskt påhitt, är att vi hävdar att vi inte har tid. Vi arbetar hårt och ”hustlar”, för att hinna så mycket som helst. Men, är vi verksamma när vi kör på så hårt att vi mister balansen?

När du är slutkörd – Lite perspektiv

Tankeexperiment. Tänk dig. Att du är sjuk, utmattad, liggandes hemma och inte orkar göra allt du vill göra. Du ser dina drömmar i fjärran, sakta tyna bort. Utan en frisk och starkt kropp, och ett lugnt och balanserat psyke, så är det svårt att leva ut sina drömma, åstadkomma alla saker man vill. I det fallet har vi mycket tid, all tid i världen, men inte resurser och kraft så vi kan utnyttja tiden. Jag tror det är en bra tankeställare. Som får en att värdera hur viktigt det är med balans i livet.

”Ta hand om din kropp, så kommer den ta hand om dig.” – Okänd

Själv åkte jag på en kroppslig utmaning med min hälsan som pågick under en längre tid (nu mår jag mycket bättre!), och under den tiden då jag mådde som sämst, så var jag långt i från verksam och effektiv. Postade och cirkulerade meste gamla uppskattade inlägg på Facebook, och då och då skrev jag ett inlägg. Ibland tog det flera veckor mellan blogginläggen. Fick inte jättemycket gjort.

Nu hände förmodligen inte detta på grund av jag körde på för hårt, men det gav mig väldigt starkt perspektiv – på hur viktig vår hälsa faktiskt är! Vi kan inte göra mycket alls utan den. För oss själva eller andra. När vi ror om oss själva, och ser till så vi mår och fungerar bra – så fungerar allt annat så mycket bättre.

Läs mer: 8 saker att tänka på innan du blir utmattad och slutkörd

-reklamannons-

Vi har bara ett liv, en kropp, åtminstone vad vi vet – så det är lika bra att göra det bästa av livet vi har. Tanken med det här inlägget var främst att betona det. Ta hand om dig. Stanna upp när du behöver, helt utan skam. Prioritera dig och din hälsa och ditt välmående. Det gör dig varken egoistisk eller lat, utan smart. Investeringen du gör i dig är den bästa investeringen du kan göra, som fler än du kommer dra nytta utav.


Gillade du inlägget? Dela det vidare till en vän Berätta om hur du tänker och tycker här nedanför kommentarerna. Vill du hålla dig uppdaterad så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,273FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Självkänsla, självförtroende, framgång, självutveckling, personlig utveckling, välbefinnande, välmående, positiva vibbar, ett positivt sinne, lycka, glädje., positivavibbar, postiva vibbarTankar, mindset, hälsa, självutveckling, personlig utveckling, framgång, positivt tänkande, depression, tankar, livet, beteendeförändring, vanor, rutiner.

Sluta Ge Andra Din Kraft – Var Som Du Är

0
Vi alla har enorma krafter och resurser, men vi alla utnyttjar dem på olika sätt. Mycket handlar om hur man prioriterar och värderar sin...