Hem Filosofi Jaga Inte Fredagen - Äg Varje dag

Jaga Inte Fredagen – Äg Varje dag [Mening]

Många människor lever för Fredagen. När helgen är kommen som jublar man – då lever man. Livets höjdpunkt. Sen efter två dagars firande så återgår man till veckan och blickar framåt mot näsa helg. Det är totalknas i min värld. Livet är ett verb, något konstant som händer, i nuet – jagar man morgondagen så går man miste om det som händer här och nu.

Varje Dag Är Meningsfull

Om en person jagar helgen, och finner sin nuvarande situation tråkig – så måste denne göra något fel. Blir man uttråkad så är det något fel på gång. För har man något som man passionerat brinner för, som man finner djupt meningsfulltdå finns det inget sådant som långtråkigt och att vara uttråkad. Man känner inte behovet av att vara på jakt efter morgondagen, för man är belåten med det man har – vilket är tillfället man står framför. Allt annat är en osäkerhet – ingen kan lova oss en morgondag.

reklamannons

Jag vill inte göra den här skiten

Den förtvivlade eleven som ilskt ifrågasätter varför han/hon måste sitta och slösa sin tid i skolan, ser inte meningen i sin aktivitet. För barnet, eller ungdomen (,eller den vuxne), kan inte se att det han eller hon nu gör, faktiskt har en större innebörd i det stora hela, och leder någonstans. Eleven behöver ett maffigt motiv som motiverar till agerande. Karln som sitter och degar i soffan, kanske inte är hopplös – utan likaså så behöver han ett motiv. Vi kan göra extraordinära saker bara vi finner orsaken värd mödan – bara det finns någon mening bakom det vi gör.

Så vad är meningsfullt?

Här trasslar folk in sig i en massa idéer. Många tror att ”meningen” är något färdigproducerat som man finner. Som om man kan lyfta på en sten och där ligger ens förutbestämda syfte. Nah, mening skapar vi. Det är precis det man vill att det ska vara.

I somligas fall så är det att döda tid i fem dagar för att nå helgen, i andras så är det att rädda vilsna hemlösa djur från svält och faror. Andra vill åka bräda; så finns det de som finner mening i att virka eller skriva noveller. Huvudsaken är att man gör mer av det man finner meningsfullt – och på så sätt bringar in mer juice, livskvalité i ens liv.

-reklamannons-


Hoppas du fann några guldkorn i det här inlägget. Du kan hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och mer inspiration genom att ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,284FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Motivation, Motiverad, inspiration, målsättning, mål, mening, lycka, glädje, välbefinnande, välmående, tacksamhet.

Att Vara Och Förbli Motiverad – Inre Styrkan

0
Motivation är något man kan få kämpa med ibland, det kan vara svårt ta sig igenom vissa dagar, och göra alla de där viktiga...