Hem Filosofi Just Do It! - Gör Det Medan Det Är Enkelt

Just Do It! – Gör Det Medan Det Är Enkelt

Det finns en princip som kan underlätta något enormt i ens vardag, öka ens effektivitet, produktivitet och frigöra en massvis med energi. Du kan läsa om just den principen här nedanför. Många gånger så skjuter vi på de små sakerna, och snart har man byggt upp ett helt berg med saker som måste göras, och den där högen och alla aktiviteter på ens att-göra-lista kan tynga ner en och skapa prestationsångest.

Just Do It

Principen, eller regeln, kallas 2-minutersregeln, och går ut på att saker som kan göras och bli gjorde inom ramen av två minuter borde göras på en gång, och inte förskjutas in i framtiden. Idén presenteras av James Allen i boken Få Det Gjort.

Prenumerera gärna på YouTube för fler videoklipp.

reklamannons

Minska konflikterna

I vanliga fall så startas en konflikt i sinnet då man avgör om man ska utföra en handling – vi analyserar vad det kostar att utföra en aktivitet, och vad man kommer få ut av det, sedan avgör vi om det är värt det.

Utgår man efter ”Just-Do-It!- mentaliteten” och hoppar över de där tankemomenten, och bara gör saken utan tanke, så frigör man mycket tankeverksamhet åt annat. Man slipper alla ”tänk om”. I österländska filosofi använder man termer som ”inget-sinne” (no-mind), eller ett ”sinne som vatten”, vilket bygger lite på samma sak – det finns inget jag som analyserar allt som ska göras – utan man gör dem bara. Det blir mer flyt i det man gör.

Gör det innan det är svårt

Små saker kan fort kännas som gigantiska saker, om vi avstår från att göra dem under en längre tid. Varje person som har ett tidens att prokrastinera vet vad jag pratar om. Jag har själv lite anlag till att förskjuta saker, och vara lite av en tidsoptimism, så det är något jag aktivt arbetar på. Även om ens framtida jag, och dagens jag överlappar varandra – så är det lätt att blicka mot framtiden och tro att det kommer infinna sig ett perfekt ögonblick då omständigheterna är de rätta för att göra det man vill göra.

Det blir enklare då vi gör det som är svårt.

Skapa Rörelseenergi – Momentum

När ett objekt hamnat i rörelse, så ser den ackumulerande rörelseenergin till att fortsatt rörelse fortsätter med enkelhet. Första steget, kan vara tungt – men har man väl fått upp farten så rullar det på lättare och lättare. Det krävs mer energi för att stanna och börja om, än att fortsätta med den rörelse man genererat.

Det är alltid trögast i början, men kommer man i rörelse så snurrar det på av sig självt.

Mycket av det vi brukar behöva få gjort, är inte stora saker, utan många väldigt små saker. Vill du skriva en bok,  så behöver du inte tänka på att skriva 283 sidor – utan du behöver skriva en sida, en till, en till. . . Eller om du arbetar på ett projekt – så handlar det om att lyckas med en massa små moment, oftast. En pusselbit efter nästa, och snart har man pusslet i sin helhet framför sig

-reklamannons-

Relaterat Inlägg:


Gillade du inlägget så får du hemskt gärna dela det vidare till en vän. Lämna gärna en kommentar här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och mer inspiration, så kan du ansluta dig till nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,282FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Positivavibbar, inspiration, motivation, nyår, nytt år, livsstilsblogg, blogg, ett positivt sinne, blogg, bloggare, Albin Karlsson, målsättning, mål, lycka, välbefinnande, lek, nyår, nytt år, lek, framgång, personlig framgång, självutveckling, personlig utveckling.

Ett Nytt År – Ett Magiskt 2018

0
Hej! Maxat, då är det snart ett nytt år om bara några få timmar. Wihue, nya utmaningar och äventyr! Hoppas du haft ett schysst...