Hem Lärorikt Känd Rappare Lyser Upp Afrika Med Solenergi

Känd Rappare Lyser Upp Afrika Med Solenergi

Visste du att hela 600 miljoner människor saknar tillgång till el i Afrika? Galet! Eller hur? Dessa får praktiskt taget leva i totalt mörker när solen går ner.

Men det håller på att bli ändring på det. Bland annat tack vara den stora rappstjärnan Akon, och hans projekt Akon Lightning Africa. Vi är så vana att ha tillgång till elektricitet och ljus, så det är svårt att tänka sig ett liv där man inte har snabbt tillgång till dessa. 

Miljontals får tillgång till el

Den världskända rapparen Akon med med andra privata aktörer, bedriver projektet som hjälper till att förse flera miljoner afrikaner med elektricitet och ljus, med hjälp av solpaneler, solcellslampor och gatlyktor .Är du obekant med namnet Akon, så har han skapat hitlåtar som Lonley, Right Now och Sorry, Blame It On Me. Du har säkert hört honom på radion.

Projektet förbättrar livsvillkoren och skapar bättre ekonomiska möjligheter i Afrika. Samtidigt så ger projektet jobb indirekt till över 5500 människor. Sjukhus kan operera under kvällstid; affärer kan hållas öppna längre, trafikolyckorna blir färre, och människor känner sig tryggare när de är ute på nätterna. Lokalborna blir utbildade, hjälper till att installera utrustningen, och får också stå för underhållningen  – på så sätt blir det väldigt hållbart och förstärker samhället.

En hel miljard har samlats in från internationella banker, projektet har än så länge nått 15 länder, och installerat 100 000 gatlyktor. Samhällena blir också försedda med tusentals portabla batterier, och solcellssystem som förser anläggningar och hem med elektricitet. Kika på videon i slutet av inlägget för att se mer.

reklamannons

”Studenterna kan nu studera på kvällen och förbereda sig för en ljusare framtid.” 

Lite elektricitet och ljus kan förändra mycket för en student som förbereder sig inför ett prov.

Skola, Akon, Akon lightning Africa, Inspiration, underhållning, Ett Positivt Sinne, Positiva vibbar.

 

”Tack vare gatlyktorna kan vi nu sälja våra produkter på kvällen och våra barn är säkra.” – kommentar från en glad lokalbo (se video nedan)

 

Akon, Akon ligtning afrika, Inspiration, underhållning, nyheter

 

Solpaneler installeras på ett tak. 

 

Akon, Akon lightning africa, underhållning, nyheter, Ett Positivt Sinne, positivt, positiva nyheter.
Solpaneler installeras på ett tak.

 ”Lamporna har verkligen stärkt vår solidaritet, för om det inte vore för solpanelerna, så skulle alla gå hem klockan sju efter arbetet. ” – Kommentar från en tacksam man.

-reklamannons-

Här i videon nedanför kan du få reda på mer om projektet. 

Det här projektet är en game-changer för mindre utvecklade områden, som inte besitter samma förmåner som dig och jag. Jag tycker det här är hur fantastiskt som helst. Härligt med lite trevligare nyheter. Vad tycker du? Dela med dig av en kommentar här nedanför eller på Facebook.  Mer information om projektet finns på sidan Akon Lightning Afrika.


Dela gärna inlägget vidare så fler får läsa. Om du vill hålla dig uppdaterat och läsa fler av mina inlägg, få tillgång till mer vardagsinspiration och vardagstips, så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Mindset, misslyckanden, framgång, utveckling, personlig framgång, personlig utveckling, hälsa, attityd, humör, glädje, lycka, depression, tankesätt.

Misslyckas Tills Du Lyckas (Vägen till framgång)

0
För ett bra tag sedan så gjorde jag en video där jag pratade om vikten av misslyckanden, speciellt då man är ung. Vilket jag...