Hem Filosofi Kärleken är blind - Finns för alla

Kärleken är blind – Finns för alla

Kärleken är blind, den finns för alla. Du måste inte vara av ett visst slag för att förtjäna kärleken – den finns för alla – vem man än är. Man måste inte vara en Dalai Lama för att vara receptiv för kärleken. Knarklangaren runt hörnet är lika mycket värd den som någon annan – om han/hon kommer ta del av den är en annan fråga.

Man kan hata Sig själv, men ändå ge andra kärlek. Det gör man genom omtanke, och handling som är i linje med goda värderingar. Även en galen man som Hitler, hade tillgång till kärlek. Trots att han var en sinnessjuk man med en vrickad världsbild.

reklamannons

En person som själv mår dåligt kan få andra att må bra. Man kan själv vara nedstämd, omotiverad  – men trots det göra något gott för andra, och sedan låta deras glädje lyfta upp en själv.

[tweet]Kärleken har inga ögon, dömer ingen – är öppen och välkomnar alla, oavsett sort.[/tweet]

Stänger in oss

Så hell yeah, kärleken finns för alla som är mottagliga. Den dömer inte, människan gör det. Många gånger så är det vi själva som stänger in oss, bygger ett fort runtomkring oss, sedan en mur runt fortet – därefter undrar vi varför inte kärleken och livets alla andra rikedomar träder in i vårt liv.

Den som ger får

Det sker ett växlingsspel. Personer som ger kärlek, får kärlek. Så om vi är personen som först ger, så kommer vi med stor sannolika få. Många gånger så håller vi kvar, i kärleken, lyckan, passionen, kreativiteten, inspirationen, i tron om att det skulle ta slut – som om det bara fanns i begränsade kvantiteter – men så är det inte. Ger vi så blir vi belönade med mer, och då kan vi ge mer.

-reklamannons-


Vad tror du? Finns kärlek över för alla? Lämna gärna en kommentar här nedanför eller på Ett Positivt Sinne, på Facebook – så ska jag göra allt för att svara. Prenumerera på nyhetsbrevet för att hålla dig uppdaterad.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

3 KOMMENTARER

  • Ja verkligen! Tricky, ja minst sagt. Det finns så många innebörder bakom ordet, och vi alla har ett eget sätt att se på saken. VI får ta och konstruera några nya passande ord! 🙂

   Tack Johanna!
   Du får ha en strålande dag också. 🙂

 1. Jag är övertygad om att det finns kärlek till alla, men tyvärr kan jag inte förmå mig att tycka att alla förtjänar den. Jag anser att de allra flesta förtjänar kärlek, men för mig finns det undantag. Det må vara hänt att den obeskrivligt vedervärdige Hitler hade tillgång till kärlek i sitt liv, men det han gav till världen var en obeskrivligt stor ondska. Ingenting kan få mig att tycka att han förtjänade kärlek. Detsamma tycker jag om andra ondskefulla människor såsom IS-mördare som kallblodigt skär halsen av folk, pedofiler, knarklangare med flera som tar eller förstör andra människors liv på ett oftast oåterkalleligt sätt.
  Vem vet om kärleken dömer eller inte? Det är en känsla som lever i oss människor, och som i sin bästa form gör oss till bättre människor som vill andra väl. Olika människor har olika syn på vad kärlek är, och därav begås allsköns handlingar – varav vissa kan tyckas obegripliga och kanske inte alls kärleksfulla – i kärlekens namn.
  Du har helt rätt i att man kan må dåligt och ändå få andra att må bra. Personligen låter jag inte mitt mående gå ut över andra människor. När jag är glad delar jag med mig av glädjen så generöst jag kan, och mår jag dåligt så håller jag känslan för mig själv och agerar så omtänksamt jag förmår gentemot människor omkring mig. Man ska inte ta ut eventuell negativitet och frustrationer på andra som är oskyldiga till att känslorna uppstod.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,287FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Självkänsla, självförtroende, livet, må bra, Ett Positivt Sinne, Blogg, Bloggare, Livsstil, Influenser, hälsa, motivation, Inspiration

Du Är Fantastisk & Vacker Som Du Är – BRA NOG!

0
Du vet att du är ganska så fantastiskt va!? Jag hoppas det! Alltså, få av oss går nog och refererar till oss själva som...