Hem Livsstil Konsten Att Förlåta

Konsten Att Förlåta

Många går omkring ett helt liv och föraktar folk för saker de gjort, för saker som hänt. ”Puh, vem tror du jag är. Jag tänker inte förlåta henne/honom. Det är upp till henne/honom att be om ursäkt, då ska jag välsigna personen med min förlåtelse.” Get real. Att hålla tillbaka förlåtelsen, och att förakta och hata en annan – skadar enbart en själv.

Använd ilska på ett konstruktivt sätt

Om någon gör mig illa, och jag kultiverar hat till den personen, så är det ju trots allt i min kropp som hatet befinner sig i. Vilket betyder att det alltså är jag som tar illa vid mig. Personen i fråga lever förmodligen ett lyckligt och intressant liv, och där står jag som ett fån. Att hata någon annan är alltså att hata (i) sig själv.

Förlåt fort, det leder till din vinning.

Om du hatar någon, och kultiverar en massa ilska inom dig, så skulle du kunna skada en annan person med den ilskan – om du lät känslan löpa ut på ett sådant sätt. Man kan också använda alla sorts känslor som ett konstruktivt medel för att få saker gjorda. Kreativt skapande och produktivt arbete. Det är ofta i frustration som vi tar de där radikala valen som förändrar vår livssituation.

reklamannons

En kvinna skrev till mig för ett tag sen: hon skrev att hon inte hade förstått vad jag menade med att man kunde använda alla sorts känslor som en positiv kraft. Men den dagen hade hon greppat vad jag menade, för hon hade blivit arg, och i stället för att låta känslorna ligga och fräta inom henne, så hade hon varit proaktiv och fått en mängd sysslor gjorda i hemmet. Hon använda ilskan som ett bränsle. Men ofta så låter vi enbart känslorna pyra inom oss, och det leder endast till frustration, och i längden så kan det skada oss.

Förlåt för egen skull.

Så var snabb i att förlåta, om inte för personen du förlåter skull, så för din egen. Att förlåta är inte detsamma som att acceptera något som är fel. Det betyder att man inte låter sig fängslas i det som varit. För det är ”endast” en mental kedja som måste brytas. Förlåt fort och lev ett fenomenalt liv. Vi har inte tid nog att förakta folk och gräva ner oss på grund av fel som folk, eller vi själva gjort.

Lär mer: Konsten Att Släppa Taget

-reklamannons-


Om du gillar mina inlägg så får du gärna gilla och dela med dig. Du kan hålla dig uppdaterad genom att skriva in dig på mitt nyhetsbrev. Kommentarer får du gärna lämna här nedanför eller på Facebook.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,729FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Atrraktionslagen, attraktion, drömma, mål, målsättning, vision, relationer, vänskap, Positiva vibbar, Ett Positivt Sinne, Inspiration, Motivation, Må Bra, Hälsa, Livsstil, Depression, Glädje, Framgång, Personlig utveckling, självutveckling

Varför Det Blir Som Du Tänker (Attraktionslagen)

0
Har det hänt dig att du ska hämta något i köket, för att sedan stå där, ståendes i köket som ett vandrande frågetecken? Förmodligen...