Hem Filosofi Konsten Att Gå Sönder (Och Växa Sig Starkare)

Konsten Att Gå Sönder (Och Växa Sig Starkare)

En tjej, kastade en blick på mitt arbete, och drog slutsatsen att jag måste vara deprimerad – varför skulle jag annars ha en sån betoning på det ”positiva”, och ämnen som i hennes tycke var flummiga? Jag sa till henne, att jag har varit deprimerad. För det har jag.

Jag tror inte det är något att skämmas för, förtrycka eller förneka. Depression, lidande och sorg är naturliga tillstånd – inget att eftertrakta direkt, eller önska någon – men det är alldeles normalt.

Låt Bitarna Falla

Man kan aldrig vara lycksalig, uttrycka sig autentiskt och vara sig själv i det långa loppet – om man inte tillåter sig själv att gå sönder, brytas samman, för att sedan låta de rätta bitarna fall på plats igen. Jag har en kategori som jag brukar utnyttja på bloggen, med två sammanfogade termer: Personlig Utveckling och Självutveckling.

reklamannons

Som jag ser det, så handlar den personliga utvecklingen, om karaktär, och allt sådant som man ser i det yttre – Självutvecklingen handlar mer om att penetrera ens inre och nå den där kärnan. Att upptäcka ens awesomeness. Som redan existerar inom en. Den kärnan når man endast då man släpper rustningen, låter sig själv vara en gnutta skör.

Jag lägger mest betoning där – på självutvecklingen, för man kan uppnå all framgång i världen, men känna sig tom inombords. Man kan vara fattig men känna sig rik. Självutvecklingen lägger grunden för all yttre ”utveckling” och ”framgång”.

Så man måste tillåta sig själv att gå sönder, låta bitarna falla samman, så att det saftiga innehållet inom oss kan sippra ut – ljuset ta sig in,  och allt skräp som vi samlar på oss kan falla bort – det är när bitarna fogas samman igen om vi transformeras till det bättre. 

Deprimerade Ledare

I sin bok A First-Rate MADNSS, så delar författaren Nassir Ghaemi med sig av tesen, att många stora och framgångsrika ledare genom tiderna, faktiskt lidit av mental ohälsa. Och att det delvis varit på grund av detta som de lyckats så väl i sina åtaganden – de var som starkast i svårhanterade situationer, där de flesta andra ”normala” ledarna ryggade tillbaka och tappade kontrollen. Han nämner bland annat Churchill, Ghandi och Martin Luther King för att nämna några exempel.

Mental ohälsa blir mer och mer ett accepterat samtalsämne, som lyfts både i media och på sociala plattformer. Det är roligt att se, för det är något som drabbar många – och kan ruinera liv. Aldrigensam är en sida på Facebook som lyfter frågor kring mental ohälsa, vilket är fantastiskt att se. Följ sidan vetja.

-reklamannons-

Ett Positivt Sinne så lyfter jag främst fram de aspekter som berikar livet; fostrar det som är gott. Stärker det som är starkt. Belyser det som är vackert. Men, man borde aldrig blunda, förneka eller negligera de mindre lovande delarna av livet – utan hantera och arbeta med dem på ett bra sätt.


Gillade du inlägget så går du gärna dela med dig.

Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande och upplyftande information så kan du skriva in dig på nyhetsbrevet.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,729FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Välmående, välbefinnande, när motivation, inspiration, lycka, glädje, närvaro, framgång, självutveckling.

Allt Hamnar I lådan Igen – Pastorn Som Spelade Monopol

0
I ett intressant videoklipp så berättade en pastor om en insiktsfull upplevelse, om då han var en pojk, och spelade monopol med sin mormor. Hon var...