Hem Filosofi Konsten Att Hitta (Skapa) Sig Själv

Konsten Att Hitta (Skapa) Sig Själv

Många människor är på jakt efter att finna sig själv. En vän frågade mig häromdagen: hur hittar man sig själv? Du kan läsa lite om det här nedan.

Försök inte hitta dig själv

Vi gör många saker komplexa, svårare än det behöver vara. ”Att hitta sig själv” är en sådan sak. Vi kan konstatera en sak, du är den du är. Men det är inte den du behöver vara. Sen barnsben så sker en personlig utveckling, transformation och förändring – ända till den dag vi faller ihop.

Vi förväntar oss att vi ska ”finna” oss själv. Hitta en punkt i livet där vi har alla svaren, och allt känns rätt. Men tänk om inte det scenariot uppstår då? Kan det vara så att man letar efter något som inte går att finna? Det kanske är mer en fråga om att skapa det man letar efter – utefter behov och önskan.

reklamannons

reklamannons

Var det du söker

Innan man skapar, det man vill skapaså måste man veta vad man vill. Det finns inget förutbestämt du, ett själv, att hitta – du är den personen. Så utgå därifrån du är, och fråga dig själv vad du vill. Vad får dig att gå igång just nu? Vad får det att blomma inom dig? I en optimal värld, där lyckan sprudlade ur dig, och du levde ut din vision, din passion – hur skulle saker och ting se ut då? Vad skulle du göra då?

Vi är väldigt bestämda i att finna något, eller uppnå något, i framtiden. Men allt som sker i framtiden, är ett resultat av vad vi gör idagså det är främst det vi borde arbete på. Utveckla det vi är nu – i stället för att blicka mot något som vi hoppas att finna i framtiden.

Det är en skapelseprocess. Man skapar sig själv till den man vill vara. Det vore hemskt tråkigt om det fanns en färdig mall över hur man ska vara; en färdigspikad och begränsad potential att arbeta med. Låter det inte lamt?

Var Okej Med Att Inte Vara Okej

Om man är på jakt efter sig själv, då arbetar man i nuet med en känsla av avsaknad. Och när vi saknar något, då fyller vi gärna det tomrummet. Många gånger med vad som finns till hands. Det kan vara en oduglig karl, som stillar våra sinnen för stunden. Det kan vara mat eller något annat, som för stunden fyller tomheten.

Så man borde inte sträva efter saker med en känsla av tomhet, för det kommer alla gånger slå tillbaka på en. Däremot så borde man alltid gräva i sig själv, och försöka penetrera sin inre kärna – så man får den där klarheten och känner ett inre lugn. Och det gör man som bäst, genom att tillåta sig själv att vara skör – inte försöka fylla det där tomma hålet – utan dyka ner i det. Likaså lyssna till ens behov – djupt, innerliga önskningar.

reklamannons


Om du gillade det du läste så går du gärna dela med dig. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler intressanta och inspirerande inlägg, så kan du skriva in dig på nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

reklamannons

 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Var snäll och skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

Jag Är Social

57,767FansGilla
18,686FöljareFölj
272PrenumeranterPrenumerera
Kärlek, Flow, Arbete, Produktivitet, Glädje, Lycka, Filosofi, Osho, Tagore, framgång, utveckling, personlig utveckling, personlig framgång, självutveckling, positiv psykologi, vanor, mindset, lycka.

Två Citat Som Ändrar Ditt Sätt Att Se På Kärlek Och...

0
Många relationer går i kras för att man förväxlar hjärtats strävan efter kärlek, med egots önskan efter kontroll och makt. Vissa vandrar med tunga steg till jobbet...