Hem Filosofi Konsten Att Låta Saker Vara - Stilla Tankarna

Konsten Att Låta Saker Vara – Stilla Tankarna

Alla har vi en liten röst i vårt huvud som säger en massa saker: Tjäna mer pengar! Gör inte bort dig inför bruden. Var en bättre fru. Du börjar bli fet, gå ner i vikt.

Vi alla har en sådan röst inom oss, så du behöver inte noja ihop och tro att du är tokig. Lugn och fin – det är bara ditt ego som gör vad det gör: uppmärksammar problem och identifierar sig med saker och ting. 

Du är komplett

Egot säger: när du nått det där ändamålet – då är du lycklig. Galenskapen ligger i att vi låter oss luras av vårt ego. Så vi jagar lyckan i framtiden. När vi har nått den framtiden, så siktar vi in oss på något annat objekt, i en annan framtid – och påbörjar vår jakt. Snart, snart är vi där lurar vi oss själva.

reklamannons

Så egot spelar oss ett trick. Egot säger att vi måste bli något, sen har vi nått perfektion. Men faktum är att vi alla är perfekta som människor. Du behöver inte nå någon destination för att bli fullbordad. Som person kan du förbättras – där kan du arbeta på utveckling, men som människa så är du totalt komplett.

Acceptera Dig Själv

Egot är en del av var och en av oss. Vi kan inte göra oss av med det. Men vi kan acceptera dess närvaro, och välja att inte leva efter egots drifter, välja att leva efter djupare värderingar och önskningar.

Egot är lite som mörkret, försvinner när ljuset är närvarande. Så om vi ser det faktum att vi är så mycket mer än den där titeln; än den totala summan av vänner på Facebook, våra prestationer på jobbet, och siffran som visar sig på vågen – så kommer egot tappa sitt fäste inom oss.

Slutsats: Vi är inte vårt ego. Vi är så otroligt mycket mer. Precis som grumligt vatten snart bli klart om vi låter det vara i stillhet, så kommer egot tystas om vi låter det vara.

-reklamannons-


Hoppas du diggade det du läste. Du får gärna dela inlägget vidare, och lämna en kommentar nedanför. Om du vill hålla di uppdaterad och få tillgång till fler tips och mer inspiration så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,729FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Passion, dröm, livskraft, kärlek, glädje, lycka, framgång, personlig utveckling, självutveckling, målsättning, ett positivt sinne.

Hitta passionen i ditt Vad och Varför

0
När borde jag skriva det här inlägget? När är det rätta tillfället? Vart borde jag börja, borde jag börja med slutet kanske, eller...