Hem Personlig Utveckling/ Självutveckling Konsten Att Möta Jobbiga Människor Och Situationer

Konsten Att Möta Jobbiga Människor Och Situationer

Vi alla kan räkna med att stöta på en och annan besvärlig situation, och person i livet. Men hur ska man hantera alla dessa situationer, och hur ska man möta negativa och bittra människor i vardagen?

Använd inte samma vapen

Vi kan inte möta en bitter person med bitterhet, det föder endast mer bitterhet. Det mest rationella man kan gör, om man är mån om sitt eget och andras mående, är att driva ifrån situationen, eller förbättra den. Allt annat kommer endast förpesta ens egen situation.

Fokusera på det underliggande målet

Allas mål är, eller borde vara – att leva ett så lyckligt och fenomenalt liv som det möjligtvis går. Därmed, så borde ens avsikt vara att minimera dramatik och allt annat som motverkar ens huvudmål, vilket är att uppnå lycka och välstånd – det gör vi enklast genom att inte agera som drama-queens; vi väljer helt enkelt att vandra i motsatt håll.

reklamannons

reklamannons

Att distansera sig – ta det inte personligt

Det är viktigt att förstå sin roll i saker och ting. Under en viss tid så arbetade jag som kassör. För det mesta så betjänade jag fantastiska människor, men ibland blev man bemött av mindre trevlig människor. Minst sagt.

En herre, var så otroligt frustrerad så hans kinder hettade till och blev illröda, och vibrerade av ilskan som han bar inom sin kropp . Det var så att en etikett blivit felplacerad, och nu hade det blivit fel på slutköpet.

Vem var han egentligen arg på  – var det mig, Albin – eller kassören? Givetvis så var det inte mig som person han var arg på, han var förmodligen ledsen och arg på livet, all den ilskan han bar på sipprade ut på kassören, vilket var jag just då. Skulle inte jag arbetat, så skulle någon annan få ta emot skiten.

Filtrera bort det onödiga

Som jag skrev ovan, så är det underliggande målet att uppnå ett tillstånd av lycka, eller kanske salighet, och allt som inte är i linje med vad man vill uppleva i livet – som bitterhet, borde man ta med en nypa salt och filtrera bort. Det är aldrig lönt att arbeta emot negativitet; utan man väljer bort det genom att arbeta på de mer positiva aspekterna. Med det menar jag inte att man ska avskärma sig från verkligheten och förneka det negativa, säger bara att man inte borde delta i det – om man inte vill uppleva det givetvis.

-reklamannons-

Fokusera på dina drömmar och mål, dina djupaste värderingar – lev ut dina passioner och gör mer sådant som bringar in lycka i din vardag, så kommer du mötas av färre bittra människor och mindre negativitet.

Var bättre helt enkelt. Fokusera på det som är viktigt. Vill man må bra så kan man inte ta allt så personligt.


Gillade det du lästa så dela vidare till en vän. Lämna gärna en kommentar här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad så kan du skriva in dig på mitt nyhetsbrev, så får du tillgång till mer upplyftande och inspirerande information.

-reklamannons-

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

63,561FansGilla
20,531FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Inspiration, Motivation, Självkänsla, hopp, Självförtroende, Mänsklig Optimering, Influencer, bloggare, blogg, Ett Positivt Sinne, Inspiratör, kämpa,

När Hoppet Tryter – Ge Inte Upp

0
Ibland kan hoppet tryta hos oss alla, och jag tror inte jag är helt ensam om att vid svaga tillfällen känt ett viss tvivel...