Hem Hälsa Konsten Att Motstå Dåliga Vanor - Minimera Motståndet

Konsten Att Motstå Dåliga Vanor – Minimera Motståndet

Hur stark man än är som person, så bär vi alla på en och annan dålig vana. Vissa kanske vi inte ens är riktigt medvetna om. Sen har vi också massvis med bra vanor som förenklar vår dag något kolossalt. Du övervägde väl inte att borsta tänderna i morse va? Eller äta frukost?

Vissa vanor gör oss rika, andra gör oss feta. En del gör oss ledsna, andra glada. Hur som helst så har vi alla en helt bunt med vanor, inpräntade rutiner – som vi alla utgår ifrån varje dag. Här nedanför kan du läsa om principer som förenklar det då man vill förändra en vana. 

Djuriska instinkter

Även att våra hjärnor har utvecklat en hjärnbark, och den prefrontala cortex som gör oss till de tänkande, målinriktade och fenomenala människor som vi är idag – så har vi vissa primitiva beteenden kvar inom oss. Vi, Homosapiens, vi må vara smarta och allt – men, vi har också kvar en del djuriska impulser och programvara från förr i tiden. Vilket idag kan ställa till det för oss.

När vaknar djuret?

När jag har perioder då jag slutar äta choklad, eller vad jag nu ger mig in i, så ser jag till att inte utsätta mig för situationer där onödigt sug kan uppstå. För det leder enbart till onödigt motstånd. Det är inte en fråga om att jag är så klen att jag inte klarar av att avstå från saken. Men ens vilja, och beslutsförmåga är väldigt begränsad – så om man vill vara alert, effektiv och awesome under dagen – då kan det vara lönt att välja sina strider. Även om man använder viljan på ett väldigt subtilt och knappt anmärkningsvärt sett – så slösar man energi.

reklamannons

Kämpar en person hela dagen för att inte röka, eller inte äta desserten, så förlorar samma person energi (viljekraft) som skulle behövas i hemmet då barnen stimmar och har sig; eller då ens partner, eller vännen behöver ens uppmärksamhet.

Identifiera fulingen

Vet man när, var och hur en viss situation triggar igång ett visst beteende inom en, så blir det bra mycket enklare att undvika sådana situationer om så nödvändigt, och på så sätt spara sina krafter.

(Obs: Videon är inte dagsfärsk, men budskapet är klockrent för den som vill avbryta, eller förstärka en vana. Idag pimplar jag kaffe.)

https://www.youtube.com/watch?v=gP7m1ss0cCc&list=PLOl70RmEwQbDEGipIb-kZ7uzPA0nT8324&index=1

Acceptans

Även om det är effektiv och nödvändigt att uppriktigt sagt rymma och hålla sig ifrån vissa situationer (och människor) som inte tjänar en något, så kan man inte alltid göra det. I vissa fall så måste man stanna upp och acceptera det som är.

Det går över

Abstinens över den där cigaretten, är det dödligt? Nej, givetvis inte. Den där frustrerande och jobbiga känslan kanske kan få finnas till där ett tag; acceptera den – så ger den snart sig av. När vi känner sug efter något som nikotin, saknad av något – eller craving för något –  så finns den där abstinensen och olustiga känslan där i små korta perioder, men snart så tinar känslan bort.

-reklamannons-

Vi är människor – Andas!

Jag är inte perfekt! Ibland gör man sådant man inte borde, andra gånger undviker man att göra sådant man bör göra. Vissa vanor smyger sig under radarn på oss. Så att blicka mot något ideal där man är felfri som person kommer bara leda en till problem. Men, oavsett vilka vanor man samlat på sig med åren – så går det alltid att förändras och förbättras. 

Intressanta och lärorika sponsrade böcker:

Läs Mer:


Gillade du det du läste? Då får du hemskt gärna dela med dig. Om du vill hålla dig uppdaterad, få tillgång till tips, trix och inspirerande information – skrev då in dig i mitt nyhetsbrev.

All framgång, lycka och kärlek. 
Albin Karlsson. 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,729FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Tid Online, Sociala media, Sociala medier, Hälsa, Framsteg, Ett Positivt Sinne, Personlig utveckling, Positiva Vibbar, Motivation, Inspiration,

Så Här Mycket Tid Spenderar Vi Online . . .

0
Funderade på hur mycket tid vi spenderar vid datorn och på sociala med, så jag sökte runt lite. Under en viss tid i min...