Hem Livsstil Konsten Att Motstå Frestelse Och Få Saker Gjort

Konsten Att Motstå Frestelse Och Få Saker Gjort

Att stå emot frestelse kan vara lite av en svårighet, det är det åtminstone för mig i vissa situationer. Om du är en människa, och en ärlig sådan – så tror jag att du finner det svårt att motstå vissa saker också.

Var inte hård mot dig själv

Om något kan zappa din förmåga att stå emot frestelse, och utnyttja din viljestyrka på ett konstruktivt sätt – så är det att klanka ner på dig själv och vara alltför hård och orealistisk. (Läs: Vad-I-Helvete-Effekten) Vi har ett belöningssystem inom oss som triggar oss till att söka efter belöning i alla dess former – så det är inte för inte som det kan vara svårt för oss att motstå allt från godis, till att kika i e-postlådan eller kanske säga saker som skulle kunna hållas osagt.

[tweet]”Jag kan stå emot allt förutom frestelse.” – Oscar Wilde[/tweet]

Som sagt i videoklippet nedan, så var jag för ett par år sedan en inbiten rökare. Försökte sluta otaliga gånger. Ihärdig och ståndaktig som jag är så gav jag inte upp. Även då ”vänner” skrattade åt mig och tyckte mina försök var patetiska.  Jag använde mig av en viss tekniker när jag slutade, som hjälpte mig mycket.

Softa, det avtar

Vare sig det är ett sug ifrån en cigarett, begäret att äta något (eller någon), eller något annat som man innerligt inte vill – så avtar känslan oftast ganska snart om man bara väntar ut det. Om man accepterar den besvärliga, och kanske brinnande känslan av obehag för ett tag – så kommer den så småningom avta. Inget kan vara på sin topp i all evighet. En känsla är dömd att avta efter ett tag.

reklamannons

Surfa på känslan

Jag var okej med att det var jobbigt, ”surfade på känslorna” som man säger – sen pushade jag på gränsen av hur länge jag kunde hålla mig. Lyckas man nå en femminutersgräns, så kan man förmodligen sätta upp en ny gräns – och försöka nå den. Så jag påminde ständigt mig själv om att det var tillfälligt, att det skulle avta snart.

Frestelse, viljestyrka, rutiner, vanor, mål, målsättning, framgång, lycka, hälsa, utveckling, personlig utveckling, personlig framgång, självutveckling, attityd, humör, depression, glädje.

Även om man inte lyckas att vänta ut situationen, så har man pushat på gränsen – och stått emot något man inte vill göra. Det är en vinst bara det. 

Vänta fem minuter

Så varför inte vänta fem minuter nästa gång du känner begäret att göra något som ”den bästa versionen av dig självinte vill göra. När jag harmoniskt vandrade i skogen och lyssnade till en ljudbok (ironiskt nog om viljestyrka, Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength ((Affiliate)), så plingade det till i telefonen, och instinktivt tänkte jag (eller handen) titta, titta, titta, och så ville handen ner i fickan – men jag sa: ”nah, vänta ett tag.” Sen fortsatte livet. Vi upplever många sådana impulser under en dag. Men distraherar man sig från distraktionerna, så fortsätter livet.

Grejen är den, att viljestyrkan, vilket är ett verkligt fenomen – är begränsad. Om man utnyttjar den alltför mycket, så förbrukar man energin och skapar något som forskare kallar för ”ego-uttömning”, vilket placerar en i ett svagare tillstånd, där man får det svårare att ta rationella beslut – och kämpa för det man sannerligen vill, och stå emot det man inte vill.

När du förskjuter frestelsen in i framtiden, och faktiskt tillåter dig själv att äta, eller göra saken i framtiden – så behöver du inte utnyttja viljan längre – vilken gör dig starkare i dina åtagande.

-reklamannons-

https://www.youtube.com/watch?v=o43GT67luYc

INTRESSANTA BÖCKER:

Läs mer:


Diggade du inlägget så får du gärna dela vidare. Skriv in dig i nyhetsbrevet om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande och upplyftande information.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson. 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,724FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Nuet, Närvaro, medvetenhet, mindfulness, välmående, vision, drömmar, målsättning.

Att Finna Lycka I Nuet (Och Jaga Sina Drömmar)

0
Jag tror på att ha drömmar, att passionerat brinna för saker och ting - och sätta upp mål för sig själv. Men så länge man...